Ontwikkelingen bij Achmea

Tijdens het laatste overleg bij Achmea zijn de volgende onderwerpen aan de orde gekomen: pensioen, klimaatbudget, all you can learn, belangrijke onderwerpen voor de toekomst bij Achmea en maand van de vakbond.

Pensioen: er komt een nieuwe regeling

CNV Vakmensen, de andere bonden, Achmea en het pensioenfonds zijn al een tijdje aan het overleggen over een nieuwe pensioenregeling. Omdat de wet wijzigt moet de pensioenregeling van Achmea ook wijzigen. Die gesprekken gingen afgelopen jaar nogal moeizaam. We gaan vanaf nu onder begeleiding van een procesbegeleider kijken of wij dit jaar daadwerkelijk afspraken kunnen maken over een goede pensioenregeling voor jou en je collega’s. We zullen je de komende maanden daarvan op de hoogte blijven houden.

Klimaatbudget: vragen over uitvoering

Uit mails bleek dat de uitvoering van het klimaatbudget nog wel wat vragen opriep. De slechte recensies over het zonnepanelenbedrijf baarde zorgen. In de praktijk zijn er tot nu toe geen klachten en worden problemen snel opgelost, zo vertelt Achmea ons. Ze hebben ook afspraken met het bedrijf gemaakt om kwaliteit te waarborgen. Er zijn geen extra mensen aangesteld voor het geld van het klimaatbudget, zoals sommigen dachten. Achmea was het eens dat hoe declaraties werken met betrekking tot het klimaatbudget niet duidelijk waren en beloofde daarin beterschap. Overigens is het klimaatbudget een cao-afspraak en geen afspraak met de ondernemingsraad, zoals een van de OR-leden wel dacht.

All you can learn: cao-afspraak is leidend

In de cao is een onbeperkt opleidingsbudget afgesproken, met een maximum van € 5.000, waarvoor je geen toestemming hoeft te vragen aan je leidinggevende. Deze afspraak is leidend voor alle andere afspraken die er over opleidingen worden gemaakt.

Belangrijke onderwerpen voor de toekomst

In de loop van dit jaar starten de cao-onderhandelingen weer. Natuurlijk mag je als CNV-lid daarover meedenken en -beslissen. Voor CNV Vakmensen zijn naast loonsverhoging onderwerpen als krapte op de arbeidsmarkt, fijn werk en inclusiviteit wat ons betreft ook belangrijke onderwerpen, ook voor de lange termijn. Als jij alvast ideeën hebt, laat het dan vooral weten.

Maand van de vakbond

In 2023 zal er in november een maand van de vakbond zijn. Natuurlijk laten wij ons dan goed zien.

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, laat het dan vooral weten.

Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
Werkzaam van dinsdag tot en met vrijdag

 

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error