Al het nieuws

Leden akkoord met onderhandelingsresultaat Achmea

Een ruime meerderheid van de CNV-leden (69%) is akkoord met het onderhandelingsresultaat over de Achmea-cao. Dit hebben wij Achmea laten weten.

Instemmen met onderhandelingsresultaat betekent dat er een cao is
Leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat over de Achmea-cao. Dit betekent dat er wat CNV Vakmensen betreft een cao is. Dit hebben wij Achmea inmiddels laten weten. Op 9 januari a.s. zullen wij dit in het overleg met Achmea nog eens bevestigen. CNV Vakmensen zal in ieder geval de cao tekenen.

Gesprek over 34-urige werkweek heeft prioriteit
In de cao zal de afspraak staan dat er in 2021 een 34-urige werkweek zal komen. Zowel de vóór- als tegenstemmers gaven aan over de invulling wel zo snel mogelijk duidelijkheid te willen. Ook dit hebben wij Achmea laten weten. Daarbij heeft het sterk onze voorkeur om dat samen met de medewerkers te doen. Je zal daarom dit jaar nog van ons horen. Ook het gesprek over werkdruk is daarbij belangrijk. Vanzelfsprekend houden wij jou op de hoogte.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht. Je kan eventueel ook een kijkje nemen op jeachterban.nl/achmea

Ike Wiersinga,
onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl