Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Op 15 november is tijdens het 4e cao-overleg opnieuw stilgestaan bij het pensioen en hebben pensioendeskundigen cao-partijen uitleg gegeven bij verdere voorbeeldberekeningen.

Inzetbrieven

Naast pensioen zijn er ook andere onderwerpen nader verkend, die door bonden en werkgevers in hun inzetbrieven zijn aangedragen. In het volgende cao-overleg op 24 november gaan cao-partijen de punten voor het vervolg nader concretiseren en verdere stappen zetten. Cao-partijen benadrukken opnieuw dat de materie op tafel, waaronder pensioen en loon, ingewikkeld is. Daarom verwachten wij dat we de uitkomsten niet eerder te kunnen delen, dan na het laatst geplande cao-overleg op 19 december.

Franchise en maximum pensioengevend inkomen 2024

Tijdens het 4e overleg is er ook gesproken over de franchise en het maximum pensioengevend inkomen voor 2024. Deze worden volgens de Cao voor het Verzekeringsbedrijf jaarlijks verhoogd met de cao-loonontwikkeling over het voorgaande kalenderjaar. Voor de franchise en maximum pensioengevend inkomen voor 2024 is de hoogte van de AOW-uitkering over 2024 relevant. De hoogte van de AOW-uitkering voor 2024 wordt naar verwachting half december bekend gemaakt. Cao-partijen zullen vervolgens het effect voor de cao kunnen bekijken en naar verwachting jullie de tweede helft van december jullie hierover te informeren. 

Hoe verder? Verder op 24 november 

Vrijdag 24 november is het 5e cao-overleg. In de tussentijd wordt er druk gerekend door onze pensioenspecialisten om goed voorbereid deze vergadering in te gaan.

Cao-online

Het hele cao-traject is online te volgen op de cao-pagina Cao Verzekeringsbedrijf | CNV Vakmensen - Verzekeraars | CNV Vakmensen Je kunt er terecht met je vragen en/of opmerkingen en je kunt alle stappen in het cao-traject op de voet volgen. Ook je collega die (nog) geen lid is kan daar meepraten en meedoen! Deze nieuwsbrief versturen we alleen digitaal. Mocht jouw collega de nieuwsbrief niet hebben ontvangen? Neem dan contact op met CNV Info; mogelijk dat we zijn/haar emailadres niet (juist) hebben, waardoor ze geen nieuwsbrief hebben ontvangen. CNV Info is dagelijks bereikbaar van 08.00-18.00 uur op telefoonnummer 030-751 1007 of via e-mailadres info@cnvvakmensen.nl

Maak je collega lid

Voor je collega die nog geen lid is, hebben we een aantrekkelijk aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste 6 maanden € 20,23 voor het lidmaatschap. Daarnaast betaalt jouw werkgever het eerste jaar sowieso de helft van de contributie voor leden van de vakbond. Als jij dit nieuwe lid bij ons aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid, ga naar cnv-ledenwerven.nl

Heb je vragen?

Dan kun je me een e-mail sturen. Je kan ook terecht op de cao-pagina. 

André Mulder, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8191 9869 / a.mulder@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error