AOV voor zelfstandigen Rechtszaak tegen Temper

Pensioen voor iedereen

Als je werkt, wil je verzekerd zijn van een goed pensioen. Niet alleen als je tegen je pensioengerechtigde leeftijd aan zit, ook als je werkt in je tweede baan of als je aan het begin staat van je carrière. Zonder je zorgen te maken over je financiële fitheid voor later. Want als je met pensioen gaat, hoor je te genieten van je oude dag. Met uitzicht op een fatsoenlijk inkomen om te blijven doen wat je wilt. Voor iedereen. Dus niet alleen voor vaste krachten, ook voor flexwerkers, uitzendkrachten en zelfstandig ondernemers. Een fatsoenlijk pensioen voor heel werkend Nederland.

Scroll naar beneden

Het probleem

De maatschappij verandert. In rap tempo. Net als de arbeidsmarkt, demografie en economie. Werkenden blijven niet meer hun hele leven werken voor een werkgever. Of kiezen zelfs om voor zichzelf te beginnen. We leven met elkaar steeds langer en genieten dus langer van ons pensioen. Het percentage werkenden ten opzichte van gepensioneerden neemt snel af. Werkend Nederland maakt zich dan ook grote zorgen over hun pensioen. Blijft mijn pensioen op hetzelfde peil of dreigen er structurele pensioenkortingen? En wat als je nog een hele carrière voor je hebt. Is er straks nog wel voldoende geld over in de pensioenpot voor jou? Niet alleen de oudere generatie, ook de jongere en toekomstige generaties zijn bezorgd over hun oude dag.

De oplossing

Een goed pensioen voor iedereen. Ongeacht contractvorm. Daar gaan én staan wij voor. Om dat te realiseren, moet het huidige pensioenstelsel grondig worden hervormd. Toekomstproof, naadloos aansluitend op de arbeidsmarkt van morgen. In juni 2019 sloten wij, samen met het kabinet en sociale partners, het pensioenakkoord. Het nieuwe pensioenstelsel wordt transparanter en persoonlijker. Het wordt duidelijker wat je aan premie inlegt, welk vermogen je opbouwt en hoe hoog je pensioen straks wordt. Ook wordt het pensioen beweeglijker. Het gaat omhoog bij economische voorspoed, omlaag als de economie verslechterd. Nu richten we ons, samen met sociale partners, op de uitwerking van de pensioendeal. We werken verder aan een toekomstbestendig pensioenstelsel.

Een goed en zeker pensioen voor iedereen. Zonder pech- of geluksgeneraties. Daar strijden wij voor.

Belangrijke mijlpalen

  • Afsluiten pensioenakkoord
  • Uitwerken pensioendeal
  • Uitwerking van 45-dienstjaren (RVU-regeling)
  • Afspraken maken in cao’s over pensioenopbouw
  • Realiseren toegang tot collectief pensioenstelsel voor zzp’ ers
  • Wachttijd pensioen verkleinen van 26 naar 8 weken uitzendbranche
Over het pensioenakkoord

Een zeker pensioen voor iedereen

Wil jij ook genieten van je pensioen? Zeker zijn van een stabiel toekomstig inkomen? Ongeacht leeftijd of contractvorm? Wij gaan voor je aan de slag. En hoe meer leden, hoe beter wij de belangen van werkend Nederland kunnen behartigen. Sluit je dus nu aan. Samen voor een financieel stabiele toekomst

Word lid

Zeker werk voor iedereen

Vraag en antwoord