Update cao NN

Op donderdag 31 maart jl. hebben cao partijen opnieuw met elkaar gesproken. We hadden de hoop dat we voor 1 april een resultaat konden presenteren, maar dit is helaas niet gelukt. We hebben in ieder geval nog een paar weken nodig.

Procesvoortgang 

Zoals jullie weten onderhandelen we over één samenhangend pakket waar cao, Sociaal plan en de pensioenovereenkomst onderdeel van zijn.

In de breedte hebben we op verschillende relevante cao onderwerpen vooruitgang geboekt. Maar met name op loon en pensioen moet nog wel verder worden gesproken.

Het onderwerp pensioen vraagt om meer afstemming in de pensioenwerkgroep. Om te komen tot een toekomstbestendige pensioenovereenkomst, die voldoet aan de regels uit het Pensioenakkoord, moeten belangrijke keuzes worden gemaakt die we zorgvuldig willen afwegen.

Vervolg

Volgende week praten we verder in de pensioenwerkgroep en bespreken we de verschillende scenario’s. Deze komen op 13 april as. terug op de cao-tafel waarbij we dan het hele pakket op waarde kunnen beoordelen.

Ik hou je op de hoogte.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.


Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl