Al het nieuws

Update cao NN

Dinsdag 8 maart hebben vakorganisaties en NN weer onderhandeld over een nieuwe cao. Op een aantal onderwerpen hebben we elkaar dicht genaderd, maar op loon is er nog steeds geen formeel bod ontvangen.

Waar hebben we deze keer wel en niet over gesproken?

We hebben met name doorgesproken over de ‘bij thema’s’ zoals we die in de vorige nieuwsbrief genoemd hebben. Op thema’s als duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie, vitaliteitsverlof, ontwikkeling en inzetbaarheid en een methode om sneller door de schaal te groeien, lijken we met NN afspraken te kunnen maken.

De onderwerpen sociaal plan en pensioen zijn dit keer niet aan de orde gekomen. Pensioen bespreken we in de pensioenwerkgroep. Dit is een ingewikkeld onderwerp waar we regelmatig geconfronteerd worden met nieuwe vraagstukken.

Op loon heeft NN nog steeds geen formeel bod op tafel gelegd. Dit willen ze pas doen in de context van een totaalpakket. Wij betreuren dit zeer en hebben dit ook opnieuw aangegeven. 

Vervolg

Op 31 maart aanstaande staat de laatste onderhandelingsronde gepland. Het is de bedoeling dat er dan een totaalpakket komt te liggen, dus ook met een loonbod. We hebben in de ledenvergaderingen aangegeven wat we verwachten dat op gebied van salaris haalbaar is. In de ledenvergaderingen werd daar niet positief op gereageerd. Kort na deze laatste onderhandelingsronde hopen we jou te informeren over het gehele plaatje.

Klankbordgroep

Vorige week hebben we een oproep gedaan om je aan te melden voor de klankbordgroep die gaat nadenken over hoe we verder kunnen als we er met onderhandelen niet uitkomen. Op welke manier kunnen medewerkers hier een rol in spelen? Er zijn al best wat aanmeldingen bij de vakorganisaties binnen gekomen. Maar aanmelden kan ook nog steeds. Dit kan je doen via mijn email adres, die je onderaan deze nieuwsbrief kan vinden.

Meld je aan voor de pensioenwebinar op 22 maart

Wat houdt het Pensioenakkoord precies in? En wat betekent dit voor jouw pensioen?
Op dinsdag 22 maart organiseert NN samen met de vakorganisaties (CNV Vakmensen, FNV Finance en De Unie) een webinar over de toekomst van jouw pensioenovereenkomst. Wil je het webinar live (online) bijwonen of later terugkijken? Op SAM is hierover op woensdag 9 maart jl. een bericht geplaatst waarin je via een link je kan aanmelden. 

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.


Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl