Al het nieuws

CNV Leden stemmen in met wijziging Pensioenovereenkomst NN

De afgelopen periode heb je kunnen stemmen over een voortzetting van de pensioenovereenkomst met een verlaagde ambitie, vastgelegd in een addendum. De stemmen zijn inmiddels geteld. Een meerderheid van CNV leden is akkoord gegaan.
De huidige pensioenovereenkomst en uitvoeringsovereenkomst van de NN Pensioenregeling loopt eind dit jaar af. NN en vakorganisaties hebben in verband hiermee een akkoord bereikt om de huidige pensioenovereenkomst tot in ieder geval 1 oktober 2022 voort te zetten. De opbouwambitie wordt hierin wel verlaagd van 1,875 naar 1,5%. 

Deze verlaagde ambitie is nodig omdat ook voor het volgend jaar de pensioenpremie niet toereikend is voor de ambitie van 1,875 en het fonds de pensioenovereenkomst dan niet ongewijzigd kan verlengen. Het fonds is gebonden aan regels en rekent uit wat het voor de vastgelegde premie kan inkopen aan pensioen. Met een pensioenpremie van 30% is voor het pensioenfonds niet meer haalbaar dan een opbouw van 1,5%.

De (tijdelijk) verlaagde opbouwambitie is vastgelegd in een addendum (meegestuurd met de nieuwsbrief van 29 oktober jl.) die we ter stemming aan jullie hebben voorgelegd. Na het tellen van de stemming kunnen we vaststellen dat een overgrote meerderheid heeft ingestemd met het addendum. Ook de leden van de collega-vakorganisaties zijn in meerderheid akkoord gegaan. Hiermee is het addendum een feit. 


Martijn den Heijer
Bestuurder / Onderhandelaar
030 751 1950
m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer