Overleg met AZL verloopt moeizaam: ledenvergadering gewenst

De pensioendiscussie houdt partijen verdeeld. Krappe budget AZL is een drempel voor cao-akkoord en verbetering pensioen.

Het cao overleg voor AZL verloopt moeizaam. Ook het overleg van 18 februari 2022 heeft geen uitzicht op een onderhandelingsakkoord gebracht. Het grootste probleem is het krappe budget.
AZL zegt niet voldoende geld te kunnen vrijmaken voor een salarisverhoging die past bij de huidige economische omstandigheden. De inflatie over 2021 was 2,7% en voor 2022 wordt een inflatie van tussen de 4 en 5% verwacht. We zetten vooralsnog in op koopkrachtbehoud met een salarisstijging.

Salaris is niet het enige punt waarover de meningen van cao-partijen ver uiteen liggen. Ook pensioen houdt AZL enerzijds en ons als vakorganisaties anderzijds verdeeld. De pensioenpremie die AZL voor de eigen pensioenregeling betaalt is te laag. Dat heeft AZL in het cao-overleg ook erkend.
Omdat de premie te laag is moet het pensioenfonds de opbouw korten. De gevolgen hiervan zie je niet direct. Maar als je met pensioen gaat kom je erachter wat de gevolgen van deze lage opbouw zijn geweest.
We willen afspraken maken en dus een plan om jullie pensioenopbouw te verbeteren. Hiertoe zijn we nog niet gekomen.

Ledenvergadering

We vinden het belangrijk om jullie tussentijds uit te kunnen leggen wat de stand van zaken is en de discussie aan te gaan. We organiseren hiervoor een gezamenlijke ledenvergadering met De Unie:

Datum: Woensdag 16 maart
Tijdstip: 13.00 uur
Locatie: Gymzaal

De afspraken die we mogelijk gaan maken bepalen jullie inkomen op korte- en lange termijn. Het is  belangrijk dat er draagvlak is voor deze afspraken.
Vanzelf is jullie aanwezigheid daarom zeer gewenst.

Mede namens Roy Stevens,

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E:  p.vlaming@cnvvakmensen.nl