Al het nieuws

Wat als er geen Vakbond is? Werf mee tijdens de Week van de Vakbond!

Volgende week is het bij Aegon de week van de vakbond. Normaal een periode voor fysieke ontmoeting en gesprekken. Dit jaar een digitale kennismaking met informatieve webinars.

Het is een onrustige tijd binnen Aegon. Er spelen diverse zaken zoals de adviesaanvraag van RTS en global grading. En jij werkt thuis hard door, wat best pittig kan zijn. Misschien roept deze periode ook vragen bij jou op? In deze periode is het belangrijk om in contact te staan. Volgende week, tijdens de week van de Vakbond, gaan we elkaar, hoop ik, digitaal ontmoeten tijdens lunchsessies. Verder in deze mail het leuke programma van 17, 18 en 19 mei!

Wat als er geen Vakbond zou zijn?

Heb jij er weleens bij stilgestaan hoe jouw (werk)situatie zou zijn zonder vakbond? Misschien niet. Maar wat als vanzelfsprekende dingen zoals weekend, zwangerschapsverlof of een uitkering niet zouden bestaan? We komen van ver en zijn er ook nog lang niet. Onzekerheid over je salaris bijvoorbeeld. Ondersteuning bij ontslag of reorganisatie. Of als er in de toekomst alleen nog flexwerk is? Zonder zekerheid, of vast salaris.

CNV komt op voor vakmensen zoals jij. Samen staan wij sterk en kunnen we het verschil maken. Lees hier verhalen van ervaringsdeskundigen!

Werf jij mee?

Leden zijn van groot belang. Jullie geven ons positie binnen Aegon, daarmee wordt onze postitie voor jou sterker in de gesprekken over diverse thema's rondom jouw arbeidsvoorwaarden. Ook al jullie meningen en vragen helpen om de belangen op een goede manier te vertegenwoordigen. CNV Vakmensen wil voor jou en jouw collega's afspraken maken die passen bij je positie en de fase van je leven.

Tijdens de Week van de Vakbond laten wij ons actief zien aan de medewerkers die nog geen lid zijn om hen te interesseren voor een lidmaatschap. Nu dit alleen digitaal gaat hebben wij jou daarbij nodig. Help jij een handje mee?
Vertel je collega's over het lidmaatschap en maak ze lid.  CNV Vakmensen heeft een leuk filmpje gemaakt over nut en noodzaak Vakbonden!

Voor elk lid die jij werft krijg jij een cadeaubon t.w.v. €12,50,-, maar om het wat feestelijker te maken maak jij ook nog eens kans op leuke extra cadeautjes! Onder de wervers verloten we 3 hele leuke legpuzzels die speciaal voor ons gemaakt zijn!  En we verloten één mooi sieraad: een gouden ketting met een Levensboom. Voor jezelf of om cadeau te doen aan iemand die speciaal voor je is!

Nieuwe leden krijgen de eerste 6 maanden 50% korting en heel veel voordelen.

Programma Week van de Vakbond

De lunchsessies zijn van 12.00-13.00 uur, aanmelden kan via Aegonnet.

17 mei Digitale fitheid
Martijn Aslander (www.digitalefitheid.nl)
Eén van je belangrijkste hulpbronnen is informatie-kapitaal. Wonderlijk genoeg slaan we dat op in oude sokken die mappen, submappen of documenten heten. Hierdoor kun je er doorgaans niet snel bij. Dat kost tijd, maar vooral energie en slagkracht. Dit gebrek aan informatie-liquiditeit is één van de grootste beperkingen in ons werk. Bij Digitale Fitheid leer je slimmer omgaan met je informatie-kapitaal.

18 mei Loop je loopbaan
Hilde Stringa van James , Maurice Hilferink van De Unie, Frans Bergman van SWA
Aegon is en blijft in beweging. Om voorbereid te zijn op de toekomst en mee te gaan met de tijd is het belangrijk om zicht te houden op je loopbaan. Waar liggen je talenten en hoe wil je ze inzetten? Waar zit je in je kracht en waar krijg je energie van in je werk? Vragen die belangrijk zijn voor een gelukkige, vitale en duurzame loopbaan. De loopbaanadviseurs van James, SWA en De Unie helpen je om in je kracht te komen en het beste uit jezelf en je loopbaan te halen.

19 mei Vast in flex?
Michel Donners van A-Advies, Roderik Mol van CNV Vakmensen
Een interactief lunchwebinar waar we spreken over de werkcode en over flexibele arbeidsrelaties bij Aegon. Medewerkers die bij Aegon werken, maar niet direct in dienst zijn. Misschien ben jij één van deze medewerkers, neem dan zeker deel aan deze webinar speciaal over dit onderwerp. Uiteraard ben je ook welkom als vaste medewerker om zo van elkaar te leren en het gesprek onderling te stimuleren.

19 mei Beoordelingsgesprekken
Alice Botden van De Unie
Beoordelingsgesprekken hoeven niet spannend te zijn. Sterker nog, het zijn mooie gelegenheden om aan je carrière te werken. Alice Botden deelt concrete stappen en tools die beoordelingsgesprekken makkelijker maken, en geeft aan hoe je een actieve rol kunt spelen in je eigen loopbaanontwikkeling. Hoe je de regie houdt over de stappen die je zet en en focust op je ambitie. Deze leerzame presentatie bevat nuttige tips voor iedereen die weleens een Perform & Develop-gesprek voert.

Na je aanmelding via de link op Aegonnet voor één of meerdere workshops, ontvang je via Aegon een link voor deelname. Nodig gerust ook collega's uit. Ik zie uit naar je komst! Tot dan!

Contact:
Heb je vragen over de week van de vakbond, het lidmaatschap of andere zaken rondom je werk bij Aegon? Neem dan contact met mij op via: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen