Cao Aegon: Vergroot je invloed

Op 30 juni 2022 loopt de cao bij Aegon af. Vanaf begin dit jaar zijn we bezig met de voorbereidingen van het cao-traject. Bij de voorbereiding en de cao-onderhandelingen wil ik ook graag jou als lid betrekken. Dit kan door actief mee te praten en door het invullen van de CNV-enquête via de link in deze nieuwsbrief. Maak gebruik van deze mogelijkheden om invloed uit te oefenen op jouw arbeidsvoorwaarden.

Het cao-proces zijn we dit jaar gestart met een medewerkers-enquête en digitale medewerkers-sessies. Deze zijn georganiseerd vanuit de cao-partijen (Aegon, de COR, FNV, De Unie en CNV Vakmensen). De medewerkers-enquête leverde praktische informatie op en is ook gebruikt als input voor de gesprekken op de verschillende locaties.

Enquête CNV Vakmensen

Als leden van CNV Vakmensen ontvangen jullie ook een enquête. Zo kan jij direct je input delen voor de voorstellenbrief vanuit CNV Vakmensen. Deze voorstellenbrief bepaalt de inzet van CNV Vakmensen tijdens de komende onderhandelingen. Bij het opstellen van de wijzigingsvoorstellen voor de nieuwe cao gebruik ik de reacties op de enquête. Daarnaast neem ik uiteraard ook de andere contactmomenten met leden mee en de informatie die we gezamenlijk als cao-partijen hebben opgehaald in de afgelopen periode.

De enquête kan je invullen tot en met 3 april 2022 via de volgende LINK.

Delen met collega's

Deel deze nieuwsbrief en enquête ook onder je collega’s die niet lid zijn. Iedereen die werkt bij Aegon is vrij om deze in te vullen. Samen komen we tot goede afspraken voor een nieuwe looptijd van de cao. Leden hebben straks de mogelijkheid om hun stem te geven over de uitkomst van de onderhandelingen.

Actief meepraten over de onderhandelingen?

Wil je actief meepraten en meedenken over de onderhandelingen en zo betrokken worden bij de stappen in het onderhandelingsproces? En wil je jouw input vanuit de werkvloer delen? Neem dan contact met mij op. Ik ben erg benieuwd naar jouw input vanuit jouw ervaringen bij Aegon. Rondom de onderhandelingsdata ga ik momenten prikken om digitaal met elkaar in gesprek te zijn over de thema’s die we aan de cao-tafel bespreken.
Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Deel ook jouw idee voor de nieuwe cao. Ga direct naar de cao-pagina.

Contact

Heb je vragen rondom je werk, de cao-onderhandelingen of het lidmaatschap van CNV Vakmensen? Dan kan je contact met mij opnemen via de mail: t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 20 29 91
E  t.westerink@cnvvakmensen.nl