ASR neemt Aegon over: Wat betekent dat voor jou?

Groot was de verrassing over het nieuws dat ASR Aegon overneemt. Er is nog geen duidelijkheid over wat dat voor jou gaat betekenen, maar CNV Vakmensen zal vinger aan de pols houden.

Een overname en wat nu?

Veel is nog onduidelijk en onzeker. En dat is vooral vervelend voor jou. Jij weet niet waar je aan toe bent. Wat gebeurt er met je baan? Wat gebeurt er met je werkplek?
Jos Baeten, de CEO van ASR geeft aan dat er kosten bespaard zullen gaan worden. Dat betekent volgens hem ook een reductie van banen. Onduidelijk is of dat met natuurlijk verloop (mensen zoeken zelf ander werk of gaan al dan niet eerder met pensioen) is, of dat met boventalligheid (dus geen werk meer hebben) kan gebeuren.
Het nieuwe hoofdkantoor komt in Utrecht, maar het is niet duidelijk wat dat voor de locatie in Den Haag betekent. CNV Vakmensen staat er in ieder geval op dat jij van werk naar werk begeleid wordt. Daarover willen wij goede afspraken maken.

Sociaal plan en cao blijven voorlopig van toepassing

Zowel bij ASR als bij Aegon zijn er cao’s en sociale plannen van toepassing. Zolang er geen andere afspraken gemaakt  zijn, blijven die gewoon van toepassing. Ook sluiten wij niet uit dat voordat de overname daadwerkelijk een feit is dat dit nog even zo blijft. Wij willen in ieder geval borgen dat er goede afspraken voor jou gemaakt worden, of je nu bij ASR of bij Aegon werkt.
Op termijn zal er wel 1 sociaal plan en cao komen. Daarover gaan wij tevoren graag met jou en je collega’s in gesprek wat voor jou belangrijk is. En als er een resultaat is, mag je daar natuurlijk over stemmen. En dat zal apart per organisatie zijn.

Een spannende tijd: voor vragen kan je bij CNV terecht

Het wordt een spannende tijd, waarbij er ongetwijfeld veel op je af zal komen. En dat levert vast veel vragen op. Daarvoor kan je altijd bij ons terecht.

 
Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen bij ASR
M 06 2238 3073
E h.jongsma@cnvvakmensen.nl 

Soraya Faez
Onderhandelaar CNV Vakmensen bij Aegon
M 06 2043 6165
E s.faez@cnvvakmensen.nl