Start cao-onderhandelingen Achmea

Na de zomer starten de cao-onderhandelingen bij Achmea. Daar voor willen wij jouw mening weten over wat er in de nieuwe cao geregeld moet worden. Dat kan je doen door het invullen van een enquête. Je hebt tot 25 juli om te reageren.

Loon belangrijk en andere zaken ook

Natuurlijk begrijpen wij dat een loonsverhoging belangrijk is. Daarom vragen wij je aan te geven welke loonsverhoging jezelf goed vindt en wat je verwacht dat Achmea zal willen geven. Daarbij is de vraag of je dat in procenten of in geld (centen) wil ook belangrijk. Naast deze vragen over loon stellen wij ook een aantal andere vragen om te eindigen met de vraag of jij nog andere ideeën hebt voor de nieuwe cao. Klik hier om naar de digitale enquête te gaan. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je terecht op de cao-pagina Achmea om de enquête in te vullen: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/verzekeraars/cao-achmea/

Afspraken nakomen?

Voor ons is het belangrijk om van jou te weten in hoeverre Achmea afspraken, die wij gemaakt hebben, nakomt. Daarom stellen wij daar vragen over. Recentelijk is er een rechterlijke uitspraak gedaan dat je inlogtijd ook geldt als werktijd. Achmea zegt tegen ons, dat zij zich daaraan wil houden. En bij Zilveren Kruis lijkt dat nu op orde, maar het is de vraag of dat overal zo is. Daarom vragen wij daarnaar. En we vragen ook hoe het zit met je verlofmogelijkheden.

Ontwikkeling

De laatste jaren hebben wij met Achmea veel cao-afspraken gemaakt om het voor jou mogelijk te maken jezelf te ontwikkelen. Denk aan All You Can Learn. We willen kijken of er nog andere mogelijkheden zijn en stellen daar een vraag over. Ook willen wij weten wat nu de kans op doorstroom binnen de organisatie is.

Balans werk/privé

Om goed je werk te kunnen doen is het belangrijk dat er een goede balans is tussen jouw werkleven en privéleven. Hoe staat het met je eigen verantwoordelijkheid in je werk, je ervaren werkdruk, de relatie tussen jou en de top van de organisatie en jouw werkgeluk zijn dan de vragen.

Volgorde van belangrijkheid

CNV wil ook graag van je weten welke arbeidsvoorwaarden jij naast de loonsverhoging belangrijk vindt en wat daarin de volgorde is.

Nog andere vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog andere vragen en/of opmerkingen dan kan dat via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl Je kan ook terecht op de Achmea cao-pagina: Cao Achmea | CNV Vakmensen

Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
Werkzaam van dinsdag tot en met vrijdag

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error