Ontwikkelingen bij Achmea

Bij Achmea zijn CNV Vakmensen, de andere bonden en Achmea druk bezig met het voorbereiden van het cao-traject. Ook het pensioentraject wordt in de steigers gezet. Daarnaast zijn er nog andere ontwikkelingen.

Uitslag 2 enquêtes bepalen onze inzet voor de cao

Voor de zomer is er een CNV-vakmensen enquête over de Achmea cao uitgegaan. In en rond de zomer is er door Achmea, CNV Vakmensen en de andere bonden via Innervoice een enquête over de cao uitgegaan nadat er panelgesprekken hadden plaatsgevonden. Binnenkort krijg je te horen wat de bevindingen zijn uit die laatste enquête. De uitslag van beide enquêtes zullen onze inzet voor de cao bepalen. Natuurlijk is voor ons heel belangrijk wat leden willen en daar zullen wij nadrukkelijk naar kijken. Op 18 oktober 2023 zullen de onderhandelingen starten.  Wij zullen dan een voorstellenbrief indienen. Die voorstellenbrief krijg jij ook toegestuurd. Natuurlijk houden wij jou tijdens het cao-traject op de hoogte.

Pensioen los van de cao

Omdat er nieuwe pensioenwetgeving is, zal er ook gesproken moeten worden over een nieuwe pensioenregeling. En dat valt nog niet mee. Omdat dit een langjarige afspraak betreft en omdat wij gepensioneerden ook willen laten stemmen, is er voor gekozen om dit traject los te koppelen van het cao-traject.

Gezond werken

Achmea is door middel van haar werkdrukonderzoek aan het inventariseren waar de verhoging van de werkdruk vandaan komt. Wij willen dat medewerkers van Achmea gezond hun werk kunnen doen. Werkdruk helpt daar niet bij. Aandacht van leidinggevenden bij levensveranderende omstandigheden zoals rouw, geboorte etc. is dan onontbeerlijk. Wij hebben aan Achmea gevraagd hier aandacht voor te hebben.

Inlogtijd=werktijd

Achmea geeft aan dat nu overal is gecommuniceerd dat inlogtijd werktijd is en dat dit uitgevoerd wordt. Te zeer rigide hiermee omgaan werkt ook niet, geeft Achmea aan, maar het werkt nu prima. Wij zijn benieuwd of jij dat ook zo ervaart.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht. Je kan het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
Werkzaam van dinsdag tot en met vrijdag
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 06 2350 0986