Teken de Petitie voor een eerlijk sociaal plan QPS

Afgelopen woensdag werden we verrast door het besluit van de directie om de kliniek te sluiten en veel collega’s te ontslaan. Dit besluit is genomen zonder ons als personeel ook maar ergens bij te betreken. Ook is ons niets gevraagd wat wij belangrijk vinden in een sociaal plan. Dit alles omdat de directie bang was dat we ons ziek zouden melden.

Sociale regeling

De sociale regeling is ronduit teleurstellend. Het is het absolute minimum. Dit vinden wij niet recht doen aan het feit dat we de afgelopen jaren ook stinkend ons best gedaan hebben om een succes te maken van Qps.  Ook hebben we genoegen genomen met veel lagere loonsverhogingen dan in de rest van Nederland, ondanks de torenhoge inflatie. Wij horen uit de Verenigde Staten dat men vindt dat er genoeg geïnvesteerd is in ons, ze willen niet meer betalen. Echter wij hebben de afgelopen jaren ook allemaal heel veel, tijd, passie, werk, geïnvesteerd om QPS tot een succes te maken. Ons nu afschepen met een super magere sociale regelen vinden wij niet kunnen. Er is nog genoeg geld om deze eenmalige last binnen QPS te dragen. Dit nu afwentelen op ons vinden wij niet terecht.

Petitie voor een betere regeling

We vinden dat er dus een betere sociale regeling moet komen. Wat ons betreft een sociaal plan waar wij invloed op hebben en dat wordt afgesproken met de vakbond. Dit is niet alleen voor degenen die nu ontslagen worden belangrijk, ook voor degenen die blijven is het belangrijk dat er een goed sociaal plan ligt. Mocht er in de toekomst nog meer ontslagen vallen dan vinden wij dat die ook recht hebben op een goede regeling.

Teken de petitie uiterlijk maandag 

Teken de petitie door hier te klikken. Stuur deze nieuwsbrief met link ook door naar de collega's die geen lid zijn van CNV Vakmensen. Teken de petitie uiterlijk aanstaande maandag 12.00 uur! Wij overhandigen deze ofwel maandagmiddag of dinsdag aan de directie.

Roderik Mol, bestuurder CNV Vakmensen: M 06 2047 1890 / r.mol@cnvvakmensen.nl  
Sijtze de Bruine, bestuurder CNV Vakmensen: M 06 5756 5090 / s.debruine@cnvvakmensen.nl