Start Je Achterban Detachering

Goed nieuws! Je Achterban Detachering staat online. Voordat we dit volgende week gaan communiceren via social media, willen we jullie de pagina alvast laten zien. In deze e-mail vertel ik jullie graag hoe en wat.

Eerst even voorstellen
Ik ben Marieke Koster, community redacteur voor Je Achterban Detachering. Ik zorg er samen met Roderik Mol voor dat de community up-to-date blijft. Heb je vragen, opmerkingen of een leuk idee voor het platform? Stuur mij dan gerust een e-mail. Jullie weten ten slotte veel beter dan ik wat er speelt in de detachering!

Wat is Je Achterban
Je Achterban, wat is dat eigenlijk? Misschien ken je Je Achterban Uitzendwerk al. Deze community staat al een paar jaar online. We hebben alleen begrepen, dat je je als gedetacheerde niet altijd aangesproken voelt als uitzendkracht of payrollkracht. Daarom is Je Achterban Detachering in het leven geroepen. Als je naar www.jeachterban.nl/detachering gaat, tref je deze nieuwe community aan. Hier stel je al je vragen over jouw werk en inkomen. Binnen 24 uur krijg je antwoord van een expert.

Daarnaast volg je de cao-onderhandelingen (uitzend cao) en lees je blogs, geschreven door Roderik, de redactie of nog beter: door jezelf en je collega’s! Ook kun je via Je Achterban een gratis loon of contract check aanvragen als je hier vragen over hebt.

Graag wil ik aan jullie vragen of jullie alvast een account aan willen maken. Dit doe je heel simpel met je e-mail adres, je Facebook- of Google account. De accounts zijn gratis en hiermee bouw je actief mee aan de community. Klik hier om een account aan te maken!

Stel je vraag of plaats een stelling
Om te kijken hoe de community precies werkt wil ik jullie vragen alvast een vraag te stellen. Type jouw vraag in de witte balk bovenaan de pagina. Heb je op het moment niet echt een dringende vraag, stel dan gerust een vraag waar je het antwoord al op weet. Het gaat erom dat je het even kunt uitproberen.

Bijvoorbeeld: ‘Op hoeveel dagen vakantie heb ik recht?’ Ook kun je een vraag stellen aan je collega’s, bijvoorbeeld: ‘Hoe denken jullie over..’ Of ‘Hebben jullie wel eens meegemaakt dat .. en wat deed je toen?’ Of je plaats een stelling, zoals: ‘Gedetacheerden krijgen te weinig waardering van collega’s.’ Of iets anders om met je collega’s in gesprek te gaan.

Korte samenvatting: Wat vraag ik van jou? Maak alvast een account aan en ga met elkaar in gesprek, dan kunnen we volgende week knallend van start met Je Achterban Detachering, het online platform voor jou en je collega’s!

Heb je een vraag, opmerking of suggestie, stuur een mail naar jeachterban@cnvvakmensen.nl.

Tot ziens op Je Achterban!

Namens team Je Achterban Detachering,

Roderik Mol
Marieke Koster