Gesprekken ABU en NBBU cao 2024 van start

De uitzendcao’s van de ABU en de NBBU zijn constant in beweging. Kortgeleden is de cao voor 2023 tot stand gekomen. Nu zijn de gesprekken voor 2024 alweer begonnen. Bijgaand tref je de CNV Vakmensen voorstellenbrief aan. Deze is tot stand gekomen dankzij jullie inbreng. We hebben die inbreng aangevuld met onze eigen ervaringen. Het zullen wederom taaie onderhandelingen worden maar we zullen strijden voor een zo goed mogelijk resultaat.

Uitgebreide voorstellenbrief
Zoals gebruikelijk zijn onze wensen om jullie positie te verbeteren groot. Daarom is onze voorstellenbrief ook 4 bladzijden lang (zie bijlage).

Gewenste verbeteringen
We hebben het onder andere over het verbeteren van jullie positie bij beloning, ziekte, opleidingsmogelijkheden, pensioen en aansluiting bij ouderenregelingen in sectoren. Kortom een gelijk(waardig)e en respectvolle behandeling van uitzendkrachten ongeacht uit welk land degene oorspronkelijk afkomstig is. Ook zullen we op jullie verzoek het gesprek aangaan met werkgevers over de uitwerking in de praktijk van het bestaande cao artikel over (bijna) AOW gerechtigden.

Controle en eenvoud
De uitzendcao’s zijn erg complex om te lezen en te begrijpen. Dit heeft te maken met allerlei wet- en regelgeving dat in Nederland aan uitzendwerk gekoppeld is. Het is echter van het grootste belang dat je krijgt waar recht op is. Daarom zetten we nog meer in op controle en handhaving. Neem bij twijfel over jouw situatie altijd contact op met CNV Vakmensen. Daarnaast is één van onze ambitieuze voorstellen om de cao makkelijker leesbaar te maken.

Wil je meepraten over de cao dan kan je reageren via onze cao pagina:
Cao ABU Uitzendkrachten | CNV Vakmensen

Heb je vragen, opmerkingen, onduidelijkheden?
Hiervoor kun je terecht bij het onderhandelingsteam van CNV Vakmensen; Henry Stroek (h.stroek@cnvvakmensen.nl) en ondergetekende.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error