Cao Uitzendkrachten (NBBU)

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De uitzendbranche kent 2 grote cao’s: de NBBU-cao en de ABU-cao. Deze cao’s reguleren uitzendwerk in Nederland en hebben daarom een grote impact op de arbeidsmarkt. De verschillen tussen de 2 cao’s zijn overigens klein. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Wat speelt er in de cao?

De huidige cao verloopt per 2 januari 2023. In het nieuwsoverzicht lees je waarom en vind je de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Nederland kent veel soorten flexwerkers

De arbeidsmarkt in Nederland kent allerlei vormen van flexwerk. Uitzendwerk is er een van. Wat betekent het als je uitzendkracht bent? En wat zijn de verschillen met andere vormen van flexwerk? Hier lees je er meer over.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Marten Jukema
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte