SFU cao voor uitzendkrachten verlengd

Afgelopen week heeft CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden en werkgevers een principe akkoord gesloten over de zogenaamde SFU cao. In deze cao wordt geregeld dat alle uitzendwerkgevers in Nederland geld afdragen ter financiering van activiteiten in de branche waar jij wellicht ook je voordeel mee kan doen. Bijvoorbeeld een cursus of opleiding doen, hulp bij geldproblemen etc etc.

SFU cao
DE SFU cao is een contract tussen werknemers en werkgevers in de uitzendbranche. Tijdens de gesprekken over deze cao wordt niet gesproken over arbeidsvoorwaarden zoals salaris, vakantiedagen, uitkering bij ziekte etc etc. Het afsluiten van de SFU cao heeft als doel om de uitzendbranche beter te laten functioneren. Dit doen we door middel van het financieren van 2 stichtingen die projecten doen over duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht (waaronder opleidingen), arbeidsomstandigheden in de branche en handhaving en naleving van de cao. De cao is verlengd van 1 juli 2022 tot 1 januari 2024 (voor de volledige tekst zie de bijlage).

Stichting Doorzaam
Deze stichting wil (vooral) duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten in de eerste uitzendfases stimuleren. Hierbij gaat het om loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën. Diverse producten en dienstverlening op dit gebied worden gratis aangeboden. Als je bijgaande link aanklikt zie je wat de mogelijkheden zijn en wellicht voor jou persoonlijk interessant is. Voor de uitzendkracht - Doorzaam

Stichting SNCU
Als CNV Vakmensen merken we nogal eens dat er iets niet klopt aan contracten of betaling voor uitzendkrachten. In dit soort gevallen kan je ons als CNV Vakmensen altijd bellen. Echter, (nog) niet iedere uitzendkracht is lid van een vakbond. Daarom is er ook een algemene stichting die toeziet op handhaving en naleving van (en voorlichting geeft over) de uitzendcao’s ABU en NBBU. Dit is de SNCU. In de volksmond ook wel de cao politie genoemd. Door het aanklikken van bijgaande link kan je meer over de stichting lezen: Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten - SNCU

Mocht je vragen, bezwaren of opmerkingen hebben over het verlengen van deze SFU cao neem dan op korte termijn contact op met Marten Jukema.

Overige vragen
Heb je momenteel nog andere vragen over werk en inkomen? We beantwoorden van vragen via onze infolijn 030-7511007. Maar je kunt ons ook rechtstreeks benaderen.
Marten Jukema, m.jukema@cnvvakmensen.nl , 06-1320 4112
Henry Stroek, h.stroek@cnvvakmensen.nl , 06- 2245 2195

Downloads

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Uitzendkrachten (ABU) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.