Veel reacties op enquête Uitvaartbranche

Ongeveer een maand geleden hebben we u gevraagd een korte enquête in te vullen in aanloop naar de nieuwe cao-onderhandelingen voor de Uitvaartbranche. We zijn erg blij met de respons! Veel leden hebben gereageerd, waardoor we beter zicht hebben gekregen op wat er speelt in de branche.

Werktijden en werkdruk

Natuurlijk zal het loon een belangrijke rol spelen tijdens de onderhandelingen. Daarnaast blijkt uit de enquête dat vooral werktijden en werkdruk echt punten van aandacht zijn. Dat zullen we dus ook zeker meenemen in de onderhandelingen. Bovendien gaan we daar dit jaar nog extra onderzoek naar doen.

Onderzoek naar werkdruk

In het najaar gaan we een groot onderzoek naar werkdruk en werkstress in de branche uitvoeren. Het is cruciaal dat onze leden hierbij betrokken zijn – zij weten immers hoe het er in de praktijk echt aan toe gaat. Daarom hebben we gevraagd of u bereid bent om hierbij te helpen. Gelukkig heeft een groot aantal leden aangegeven dat ze daar graag aan mee willen werken. Het onderzoek zal medio oktober van start gaan. Tegen die tijd zullen we weer contact opnemen met de leden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Kaderleden

Zonder kaderleden is de vakbond blind. We zijn dus altijd op zoek naar leden die een actieve rol willen spelen in het vakbondswerk. Een aantal leden heeft in de enquête al aangegeven dat ze daar graag wat meer informatie over zouden willen. Met hen zullen we persoonlijk contact opnemen. Heeft u zich nog niet aangemeld maar heeft u toch interesse? Neem dan contact op met bestuurder Peter Bloemendaal.

Tijdspad

De huidige cao loopt nog tot 1 maart volgend jaar. Dit najaar gaan we eerst aan de slag met het onderzoek naar werkdruk en werkstress. Daarna gaan we onze voorstellen voor de nieuwe cao opstellen. Naar verwachting starten dan eind dit jaar, begin volgend jaar de formele onderhandelingen over de nieuwe cao. Dat duurt dus nog wel even. Alle nieuws over de cao is te volgen op de cao-pagina: Cao Uitvaartbranche | CNV Vakmensen

We houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen maar als u in de tussentijd nog vragen of opmerkingen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met mij. 

Peter Bloemendaal, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2047 1887 / p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error