Onderhandelingen cao Uitvaartbranche starten binnenkort

De huidige cao loopt nog tot 1 maart volgend jaar. Onze inzet is om voor die tijd goede afspraken te maken voor de komende cao-periode. Maar voordat we met de werkgevers rond de tafel gaan zitten willen we natuurlijk vooral weten wat u geregeld wilt zien. Vul daarom de vragenlijst in en laat het ons snel weten!

Belangrijke thema’s

De inflatie loopt weer op, en op veel vlakken zien we kostenstijgingen. We moeten ons dus buigen over de loonontwikkeling. CNV Vakmensen zet in op een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle medewerkers in de branche.
Maar we vinden het ook belangrijk dat mensen gezond en met plezier hun werk kunnen blijven doen. Medewerkers moeten ruim de mogelijkheid hebben om zich te blijven ontwikkelen, zowel op het eigen vakgebied maar ook met het oog op bredere inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. En natuurlijk moet iedereen gezond de ‘eindstreep’ kunnen halen.
Daarom hebben we, samen met werkgevers, een analyse van de sector gemaakt en gekeken wat daarin als een ‘zwaar beroep’ moet worden beschouwd. Voor die medewerkers willen we graag een regeling afspreken zodat zij eerder kunnen stoppen met werken.

Wat vindt u belangrijk?

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om uw arbeidsvoorwaarden. Daarom horen we graag wat u belangrijk vindt. Laat het ons weten door de vragenlijst in te vullen. U kunt met deze link digitaal de vragenlijst invullen. We horen uw reactie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 12 november aanstaande.

De vakbond, dat bent u!

Om goede afspraken te maken, hebben we veel actieve leden nodig. Als kaderlid heeft u direct invloed op de onderhandelingen en de uitkomst daarvan. We hebben uw hulp hard nodig! Interesse? Vul dit dan in op de vragenlijst, of stuur een bericht aan mij.

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV Vakmensen
p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl