Onderhandelingen cao Uitvaartbranche gestart!

Op dinsdag 6 februari 2024 zijn de onderhandelingen voor de nieuwe cao Uitvaartbranche formeel van start gegaan. De eerste sessie stond vooral in het kader van het toelichten van de wederzijdse voorstellenbrieven. Op dinsdag 20 februari 2024 praten we weer verder.

Nog geen concrete afspraken

In de bijlagen treft u de definitieve voorstellenbrief van CNV Vakmensen aan, alsook de voorstellen van de werkgevers. We zijn op verschillende thema’s wat dieper ingegaan. CNV Vakmensen heeft daarbij benadrukt dat de loonparagraaf van groot belang is. Tijdens de looptijd van de huidige cao is de inflatie tot ongekende hoogte gestegen, wat heeft geleid tot een fors koopkrachtverlies voor de medewerkers in de branche. CNV Vakmensen zet daarom in op koopkrachtreparatie en daarnaast een realistische koopkrachtverbetering.

Zoals gezegd hebben we in dit eerste gesprek vooral onze voorstellen toegelicht en afgetast waar de ruimte ligt. Het overleg is in goede sfeer verlopen maar heeft nog niet tot concrete resultaten geleid. Op 20 februari 2024 praten we weer verder. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van de Uitvaartbranche kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. 


Peter Bloemendaal
M: 06 2047 1887
p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error