Update onderhandelingen cao Uitgeverijbedrijf

Vandaag spraken vakbonden CNV Vakmensen, NVJ, FNV en de Unie met werkgevers over een nieuwe cao voor het Uitgeverijbedrijf. In dit overleg hebben we o.a. op punten de cao voorstellen van vakbonden verder toegelicht. Hierbij geven we een korte update.

Inzet vakbonden

Vanuit CNV Vakmensen hebben we toegelicht dat wij inflatiereparatie als speerpunt hebben in deze cao-onderhandelingen. De huidige cao loopt eind van dit jaar af. Er zal dus volgend jaar een flinke loonsverhoging nodig zijn om de inflatie van de afgelopen periode te compenseren. Voor de gehele voorstellen van CNV Vakmensen zie nogmaals deze link

Inzet werkgevers

Werkgevers werd duidelijk dat vakbonden niet nog eens 2 rondes wilden wachten voordat het loonbod op tafel kwam. Afgesproken is dat werkgevers a.s. maandag het loonbod op papier gaan zetten en delen met de vakbonden. 

ZZP 

Naast de hoge inflatie, de loonvraag van vakbonden en het loonbod van werkgevers bespraken we de positie van ZZP-ers in de uitgeverijbranche. De werkgevers hebben toegezegd om nader te gaan bekijken of de benodigde verbeteringen voor de ZZP-ers aan de cao-tafel besproken kunnen worden of juist in een ander overleg. De inzet van CNV Vakmensen houdt in ieder geval in dat wij een minimumtarief van 35 euro willen afspreken voor ZZP-ers in de uitgeverijsector, omdat de financiele positie van ZZP-ers ook van invloed is op de positie van vaste werknemers. 

We houden jullie verder op de hoogte van de laatste ontwikkelingen aan de onderhandelingstafel.

Zijn er collega's nog niet lid van de vakbond en willen zij straks wel meebeslissen? CNV Vakmensen heeft nu het volgende aanbod: schrijf jij een collega in dan ontvang jij een cadeaubont.w.v. €20,- en zijn betalen het eerste half jaar maar €20,23 totaal. Kijk op de actie site: www.cnvvakmensen.nl/lidworden 


Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Mirjam van Leussen
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Peter van Leth
Kaderlid CNV Vakmensen

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error