Update cao Uitgeverijbedrijf ronde 2

Tijdens de cao-onderhandelingen voor het Uitgeverijbedrijf op 26 oktober hebben alle vakbonden – de NVJ, de FNV, CNV Vakmensen en De Unie - benadrukt dat het aangeboden salarisvoorstel van de werkgevers momenteel niet toereikend is en dat zowel werknemers als freelancers een rechtvaardig bod verwachten.

Inzet werkgevers

De werkgevers zijn met een loonbod van 6 procent voor 2024 en 3 procent voor 2025 gekomen. Daarbij zit nog een addertje onder het gras. Want de werkgevers willen beide percentages opsplitsen in een structurele verhoging én een incidentele uitkering. 

Meer duidelijkheid vereist

Vanuit werkgeverzijde kon verder nog geen precies voorstel worden gedaan over hoe het loonbod er wat hen betreft uit zou komen te zien. Dit heeft geleid tot het gezamenlijke vakbondsbesluit - alle vakbonden verenigd - om het gesprek te onderbreken. Vakbonden hebben de werkgevers dringend verzocht om vóór onze volgende ontmoeting op 9 november schriftelijke duidelijkheid te geven. 

Gezamenlijke vakbonden 

Vakbonden hebben besproken om onderling de krachten verder te bundelen. De NVJ, de FNV, het CNV en De Unie zullen bijvoorbeeld de komende tijd gezamenlijke ludieke actie-uitingen onderzoeken. De vakbonden zullen samen bekijken welke gezamenlijke ludieke acties in de toekomst opgezet kunnen worden. Heb jij samen met je collega's ideeen voor het bereiken van een goede cao? Laat het dan nu weten!

Samen staan wij sterk

Het is een cliché, maar wel waar: samen staan wij sterk. Wij zullen blijven vechten voor rechtvaardigheid en eerlijke voorstellen. Blijf sterk en blijf inspireren! We doen dit niet slechts voor financiële beloning, maar voor de erkenning en de toekomst van het uitgeverijbedrijf als een cruciaal beroep in onze democratie.


Erik Maas
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error