Enquête cao Uitgeverijbedrijf

Op 12 oktober 2023 starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao Uitgeverijbedrijf. Als CNV Vakmensen zitten we aan tafel namens onze CNV-leden. Daarom wil ik je vragen wat jij belangrijk vindt voor de komende cao-onderhandelingen. In deze nieuwsbrief ontvangen jullie een link naar een enquête. Vul jij de enquête in? Zo kunnen we jouw mening meenemen naar de onderhandelingstafel.

CNV-enquête

Via deze LINK kom je direct uit bij onze CNV-enquête. Deze kan je invullen tot en met 5 oktober 2023. Deel de enquête ook gerust onder andere collega’s. Iedereen mag meepraten over de voorstellen. Uiteindelijk geven de CNV-leden de doorslag voor onze voorstellen. CNV-leden hebben na de onderhandelingen ook het laatste woord over het eindresultaat.

Volledige tekst cao Uitgeverijbedrijf 2022-2023

Mocht je iets willen opzoeken in de huidige cao Uitgeverijbedrijf 2022-2023, dan kun deze terugvinden op de website van CNV Vakmensen. Via deze LINK kun je de huidige cao-tekst downloaden.

Jouw betrokkenheid bij de cao-afspraken

Als lid ben je betrokken bij de cao door input te leveren voor onze voorstellen. Mee te praten en te reageren tijdens de onderhandelingen door te reageren en natuurlijk stem je ook na de onderhandelingen voor of tegen een akkoord en bepalen de leden of wij de cao tekenen.

Als je nog actiever betrokken wilt zijn, kun je ook samen met andere CNV kaderleden in de cao-commissie. Daarin bespreken we hoe het in de praktijk gaat op de werkvloer in jouw bedrijf. Ook bepalen we samen de strategie tijdens de onderhandelingen.

Onze kaderleden zijn niet alleen actief bij de cao-onderhandelingen, maar ook bij andere overleggen tussen werkgevers en vakbonden, bijvoorbeeld bij het pensioenoverleg. 
Als je interesse hebt om bij het overleg tussen vakbonden en werkgevers aanwezig te zijn als kaderlid, dan kunnen we bespreken of het kaderlidmaatschap misschien iets voor jou is.

Werf een lid

Door jouw betrokkenheid onderhandelt CNV Vakmensen straks over jouw arbeidsvoorwaarden en kan je hier direct invloed op uitoefenen. Lidmaatschap loont, zowel collectief als in je privésituatie. Maak je collegae enthousiast voor het lidmaatschap. Het nieuwe lid betaalt € 20,23 voor de eerste 6 maanden. Breng jij een nieuw lid aan? Dan ontvang je een cadeaubon ter waarde van € 20,00!

Dit kan via: www.cnv-ledenwerven.nl. Zo gaan we 2023 samen sterker in.

Vragen & opmerkingen

Heb je vragen over deze nieuwsbrief, de komende onderhandelingen of je werk? Hou de cao-pagina in de gaten. Daar kun je vragen stellen en het cao-traject volgen en bij alle fases meepraten. Deel jouw ideeën voor de nieuwe cao in deze fase. Ga direct naar de cao-pagina.  

Mocht je met mij in contact willen komen, bel, mail of app mij gerust!

Mirjam van Leussen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2886 6597
E  m.vanleussen@cnvvakmensen.nl