Na één jaar vaste baan bij UWV?

Op 6 april 2022 had CNV Vakmensen overleg met de voorzitter van de Raad van Bestuur, Maarten Camps, en met directeur HRM, Madeline Dessing. Zo'n overleg is vooral bedoeld om het beleid te bespreken. En daar heeft CNV Vakmensen wel ideeën over!
Bij het aantreden van de huidige voorzitter van de RvB, heeft CNV Vakmensen twee zaken meegegeven:

1. Vraag de mening van de uitvoerende UWV-medewerker. Bijvoorbeeld voordat je managementbelissingen neemt. Maar ook voordat je met de politiek gaat praten over wetswijzigingen. UWV doet dat inmiddels steeds meer.

2. Een op de vier UWV-medewerkers heeft een tijdelijk contract of een uitzendbaan. CNV Vakmensen wil dat veel meer mensen een vaste baan hebben bij UWV. De Raad van Bestuur is het helemaal eens met CNV Vakmensen.

Na één jaar vaste baan bij UWV?

CNV Vakmensen ziet dat het aantal uitzendkrachten omlaag gaat. Dat was al niet zo hoog. Elke vaste baan helpt, maar het aantal tijdelijke contracten gaat niet omlaag. Om de discussie richting te geven, geeft CNV Vakmensen aan jullie en aan de Raad van Bestuur als idee mee "Biedt iedereen na éën jaar bij goed functioneren een vaste baan aan".

CNV Vakmensen is benieuwd of jij dat een goed idee vindt. Wat zijn de voor- en nadelen? Dan kunnen we hopelijk in het najaar flinke stappen gaan zetten naar meer vaste banen bij UWV. Naast natuurlijk andere belangrijke punten zoals de inflatie en de reiskosten. Want UWV wil daar nu geen verbetering in.

Reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Ga naar de cao-pagina. Je kunt daar altijd het laatste nieuws lezen en ook reageren of je vraag stellen. Ga naar de cao-pagina.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 34
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl