Al het nieuws

Loonsverhoging UWV te laag om verder te onderhandelen

Op 17 december 2020 had CNV Vakmensen overleg met UWV over de nieuwe cao. De loonsverhoging die UWV heeft voorgesteld is 1,3%. Dat is heel weinig. Verder onderhandelen heeft daarom nu geen zin. In deze nieuwsbrief praten we je bij. We hebben jouw reactie nodig, zodat UWV begrijpt dat het loonbod omhoog moet. Reageren kan via jeachterban.nl/uwv.

Nog minder dan de inflatiecorrectie
De loonsverhoging die UWV voorstelt is nog minder dan de inflatiecorrectie. Velen van jullie gaan er in december al op achteruit, omdat UWV de fiscale voordelen uit het keuzeplan niet wil geven. UWV stelt nu voor:

  • Op 1 maart 2021 een loonsverhoging van 1,3 %
  • Een cao van 1 jaar vanaf 1 januari 2021. Dat is dus de eerste twee maanden geen loonsverhoging.
  • In januari 2021 een eenmalige uitkering van € 200 euro bruto
  • Een thuiswerkvergoeding van € 25 euro per maand. Dat is hetzelfde als in 2020.

Gelukkig ook goede voorstellen
Gelukkig zijn er ook positieve voorstellen gedaan door UWV. Ze bieden 0,4 % van de loonsom als extra pensioenpremie. Jij hoeft volgend jaar geen extra pensioenpremie te betalen, UWV doet dat dus wel. Ook zet UWV volgend jaar in op meer vaste banen.

Meer vaste banen
25% van de UWV-collega’s heeft geen vast contract en dat is niet volgens afspraak. In de cao heeft UWV toegezegd dat dit 15% zou zijn. UWV gaat daarom volgend jaar 5% meer vaste banen geven. En wat belangrijker is: UWV wil al het vaste werk ook in vaste banen gaan vastzetten. Dus alleen tijdelijk werk in tijdelijke banen. Denk aan het werk voor de corona-maatregelen. Al het andere werk dus in vaste banen. CNV Vakmensen let er goed op hoe dit op papier komt en wat er wordt afgesproken.

Geef je mening vóór 18 januari
Verder onderhandelen heeft nu geen zin. CNV Vakmensen daagt UWV uit om in januari met een beter loonbod te komen. Op 18 januari onderhandelen we verder, maar ondertussen kunnen jullie je mening laten horen. Ga naar jeachterban.nl/uwv en/of naar de DWU pagina en laat je horen. Doe dit vóór 18 januari. UWV moet weten dat jullie recht hebben op meer loonsverhoging dan 1,3%.


Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl