Cao Arbo Unie eindbod

Na een aantal onderhandelingsronden zijn wij op 6 december 2022 aan het eind gekomen van de cao-onderhandelingen bij Arbo Unie. Er ligt nu een eindbod (zie bijlage). Dit leggen we neutraal aan jullie voor. Stemmen kan tot 22 december 2022.

We vroegen Arbo Unie om de impact voor de gemiddelde medewerker. Deze is uitgeschreven in het eindbod. Macro economisch komen op dit moment de gestegen lasten in de lagere loogroepen het hardste binnen. Een maandelijkse energiestijging van € 200,- is in de lagere loongroepen nu eenmaal een hoger percentage van het maandloon dan bij de hogere loongroepen.

In de gesprekken die voorafgingen aan het eindbod, kwamen we tot een nominaal bodembedrag van € 150,- bruto per maand. Voor iemand met € 2.500,- bruto is het 6%. “Centen in plaats van procenten” geeft dan een positiever effect.

Samenvattend

  • Looptijd van 1 jaar;
  • Salarisstijging van 4% met een bodem van € 150,- bruto per maand;
  • Verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,5%;
  • Eenmalige uitkering van € 1.500,- (bij 1 FTE);
  • Fiscale verhoging naar € 2,13 thuiswerkvergoeding;
  • Onbelaste reiskostenvergoeding gaat naar € 0,21 per kilometer;
  • Een door de werkgever betaalde (extra dekking) arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ga stemmen

Wij roepen alle vakbondsleden op om nu te stemmen en zoals gezegd, leggen we het eindbod neutraal aan jullie voor. Het is nu aan jou om hierover te stemmen, dit is mogelijk via deze LINK. De stemming loopt tot en met 21 december 2022. Ook van je collega die nog geen lid is, horen we graag wat hij/zij ervan vindt.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Arjan Baselmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-47 82 68 69
E  a.baselmans@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error