Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Seniorenraad

Oproep Seniorenraad CNV Vakmensen

Na de verkiezingen in 2016 is de huidige Seniorenraad gevormd. Weliswaar wisselde de samenstelling in de loop van vier jaar. Dat verloop is redelijk hoog; door de situatie thuis, andere bezigheden, gezondheid e.a. haakten een aantal leden af. Blij waren we met een grote lijst van reservekandidaten, waarvan een aantal opvolgers bereid was in te stappen.

Naast de gebruikelijke activiteiten en taken is er in de Seniorenraad steeds een zoektocht naar onze plaats binnen de bond en in de samenleving. De statuten en reglementen zijn redelijk helder, maar voldoet dat? Een raad die barst van kennis en ervaring wil van zich laten horen, waar kan dat en hoe?

De democratische weg binnen de vereniging is opnieuw beschouwd en mondt uit in het zoeken naar vernieuwing...
Besturen van Connectief en Vakmensen richten zich op het samengaan van seniorenactiviteiten en op één CNV in de toekomst. Kunnen wij als senioren bijdragen aan vernieuwing? De bondsbesturen bieden ruimte daartoe. Pakken we die uitdaging op?

Het contact met leden is wezenlijk, daar leren we wat leden belangrijk vinden. Bouwend op die kennis en wensen kunnen we ons bestuur en het bestuur van de vakcentrale adviseren. De hand aan de ploeg en voortgaan met opzoeken van leden is dus het devies; wie doet ermee?

 

Verkiezingen voor de Seniorenraad van Vakmensen worden binnenkort gehouden en een aantal van de huidige raadsleden stelt zich opnieuw kandidaat. In het najaar houden we verkiezingen, begin 2021 treedt de nieuwe Seniorenraad aan!

 

Wellicht wilt u/jij meedoen? Dat kan!

Kandidaten kunnen zich aanmelden. Let op uw mail/ brievenbus.

 

 

Lieuwe van der Meer, voorzitter Seniorenraad

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan