Werkgever Orsima zit met lege zakken aan tafel

CNV Vakmensen en FNV spraken op 15 februari met de werkgevers van de industriële reiniging over een nieuwe cao. Werkgevers wilden graag dat we de APC (automatische prijscompensatie) die al jaren in de cao staat, voor een keer buiten werking zouden verklaren.
Werkgevers vinden dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie door de hoge inflatie. Bonden vroegen wat werkgevers hiervoor in de plaats wilden stellen. Werkgevers gaven aan dat ze over een gewone loonsverhoging wilden praten voor 2022. Daarbij gaven ze niet aan wat deze loonsverhoging zou inhouden. Werkgever beroept zich op de uitzonderlijke situatie en stelt daar financieel niks concreets tegenover. Dat vinden wij, de onderhandelaars en jullie aanwezige kaderleden van de vakbonden FNV & CNV Vakmensen vreemd en doet ons inziens ook absoluut geen recht aan jullie dagelijks inzet als hard werkende werknemers! 

APC uitbetalen per 1 maart

Bonden gaven aan om op financieel gebied de premies voor werkgeverszijde aan het O&O fonds te laten vervallen voor een jaar en om de €100 bruto per maand per medewerker in te trekken. Dat vonden werkgevers niet voldoende. Bonden gaven daarop aan dat de APC die nu 5,58% is, per 1 maart uitbetaald moet worden.
Kortom: de werkgever zit met lege zakken aan tafel.   

Volgende overleg

Op 8 maart spreken we weer verder over de cao.

Praat mee over de cao 

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina. 

Maak jouw collega lid 

Geef bij je collega die nog geen lid is aan dat het in deze branche nodig is om een goede positie te hebben tegenover werkgever. Spreek hem/haar aan en maak hem/haar lid. Hoe meer mensen lid zijn, des te steviger we de onderhandelingen kunnen voeren. Kijk hiervoor op de website: https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/ 

Mede namens kaderleden Arie van Dijk, Vincian den Braber en Bob van Duijn,
Arjan Baselmans, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6869  / a.baselmans@cnvvakmensen.nl