Werk je als schoonmaker op een Roompot-vakantiepark? Kom in actie!

Werk je als schoonmaker van CSU op een vakantiepark van Roompot? Dan heb je vast ook een brief gekregen dat de extra reiskostenvergoeding ophoudt. Roompot wil het niet meer betalen. En CSU ook niet. Wat nu te doen?
Schoonmakers op vakantieparken van Landal, Europarcs en Roompot krijgen sinds 1 juli vorig jaar een aanvulling op de reiskostenvergoeding. Als CNV hebben we hier vorig jaar op aangedrongen, omdat de vakantieparken vaak afgelegen liggen en schoonmakers dan de nodige kilometers moeten maken om op het werk te komen.

Aanvulling op cao

De regeling is een aanvulling op de cao en houdt in dat schoonmakers al vanaf 5 km enkele reis een reiskostenvergoeding krijgen (in plaats van 30 km, zoals in de cao staat). Voor een schoonmaker die nu minimaal 30 kilometer naar een vakantiepark moet rijden, betekent dat per keer een extra vergoeding van 9,50 euro.

Regeling bij Roompot stopgezet

Tot onze verbazing is die regeling per 1 februari stopgezet, voor schoonmakers die op vakantieparken van Roompot werken. Zowel Roompot als CSU willen het niet meer betalen. Schoonmakers op parken van Landal en Europarcs krijgen de aanvulling nog wel.

Schandalige gang van zaken

We vinden dit een schandalige gang van zaken, zowel van Roompot als van CSU. Ze laten zich hiermee van hun slechtste kant kennen. Neem Roompot, een bedrijf dat in handen is van rijke investeerders en goede omzet- en winstcijfers haalt. Kennelijk willen ze die winst nóg verder omhoog hebben. En neem schoonmaakbedrijf CSU, dat altijd de mond vol heeft van hoe belangrijk het personeel voor ze is. Als CSU écht voor zijn mensen had gestaan, dan hadden ze de opdracht aan Roompot teruggegeven. Maar blijkbaar is de omzet van Roompot voor CSU uiteindelijk nog veel belangrijker dan het belang van de schoonmakers.

CNV start actie voor schoonmakers

Het CNV is een actie gestart voor de CSU-schoonmakers op Roompot-vakantieparken. We willen dat die extra reiskostenvergoeding voor schoonmakers blijft bestaan. We hebben hier vorig jaar niet voor niks op aangedrongen. Of Roompot het nu betaalt of CSU, dat maakt ons niet uit. Als de schoonmakers het maar krijgen. Daar gaan we ons als CNV voor inzetten, samen met jullie.

Kom in actie, doe mee!

Vind je ook dat de extra reiskostenvergoeding moet blijven? Kom dan in actie en doe mee!

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl