Reiskostenregeling voor schoonmakers moet beter

Werk je als schoonmaker op een vakantiepark? Grote kans dat je de nodige kilometers moet maken om op je werk te komen. CNV Vakmensen zet zich in voor een betere reiskostenregeling. Vind jij ook dat je een betere reiskostenregeling verdient? Laat het weten onderaan deze pagina.

Hoe is het nu in de cao geregeld?

In de cao staat een afspraak over een vergoeding voor reiskosten. Als je met je eigen auto naar het werk gaat, krijg je voor de eerste 30 kilometer (enkele reis) op dit moment geen vergoeding. Pas vanaf 30 kilometer (enkele reis) krijg je een vergoeding van 0,19 cent per km.

Daar kom je natuurlijk niet mee uit!

De brandstofprijs ligt al een tijdlang erg hoog. Met die reiskostenregeling kom je dus helemaal niet uit. Daarom wil het CNV een betere regeling voor schoonmakers die op vakantieparken werken. Die parken liggen namelijk vaak op afgelegen plekken, waardoor je al snel flink wat kilometers moet maken om op je werk te komen.

Hoe reageren de werkgevers?

We hebben dit probleem al in maart bij de werkgevers aangekaart. We hebben brieven gestuurd naar 5 grote schoonmaakbedrijven die veel op vakantieparken werken: CSU, Fonville, Succes, Eresdé en Novon. Na een maandenlange impasse kwam in juni Landal als eerste over de brug, voor de schoonmakers van CSU die op Landal-parken werken.

We hopen dat de andere bedrijven snel zullen volgen. Het wordt echt tijd dat er snel een compensatie komt! Zonodig bereiden we, samen met schoonmakers, acties voor op vakantieparken.

Wat kun jij doen?

Wil je ook een betere reiskostenregeling? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Wij zetten ons voor je in en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ik wil een betere reiskostenregeling!
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Deze reiskostenregeling is onterecht.
We bereiden daarom, samen met schoonmakers, acties voor op vakantieparken.