Komt er een extra loonsverhoging voor schoonmakers?

Vanmiddag gaan we met de werkgevers onderhandelen over een extra loonsverhoging voor de schoonmakers. Velen van jullie hebben de petitie hiervoor inmiddels ondertekend. Er staan al 2.757 handtekeningen onder! Dat zullen we ook aan de werkgevers laten weten.

Zoals je weet loopt de huidige cao nog tot 1 juli volgend jaar. In de cao is voor dit jaar een loonsverhoging van 2,75% afgesproken. Die loonsverhoging hebben jullie in april gekregen. Maar dat is natuurlijk bij nader inzien veel te weinig, gezien de enorme inflatie. Alle boodschappen zijn in het afgelopen jaar enorm gestegen. Er is een extra loonsverhoging nodig, vindt het CNV.

Vanmiddag opnieuw in gesprek met werkgevers

Daarover gaan we vanmiddag met de werkgevers opnieuw in gesprek. Voor de zoveelste keer, want we praten hier al sinds vorig jaar september over. De werkgevers zien ook wel dat het nodig is, maar ze zeggen dat ze vast zitten aan contracten met opdrachtgevers en dat ze de lonen pas in januari kunnen verhogen. Dat vinden wij te laat. Er moet zo snel mogelijk een loonsverhoging komen.

Wat is onze inzet?

Het wettelijk minimumloon is in januari gestegen met ruim 10%. En in juli gaat het minimumloon opnieuw omhoog, met ruim 3%. Door de hoge stijging van het minimumloon (wat natuurlijk een goede zaak is), zitten de schoonmakers daar inmiddels maar net boven. Wij vinden dat de lonen in de schoonmaak ruim boven het minimumloon moeten blijven liggen. Daarom willen wij dat de schoonmakers er dit jaar ruim 10% bij krijgen (in plaats van 2,75%). Dat is onze inzet vandaag.

Veel steun voor de petitie

De petitie voor een extra loonsverhoging is afgelopen weken massaal door schoonmakers ondertekend. Er staan inmiddels 2.757 handtekeningen onder de petitie. Dank daarvoor, want dat is een belangrijk signaal richting de werkgevers!

Heb je de petitie nog niet getekend? Dat kan nog steeds! Teken snel de petitie >

We houden je op de hoogte!

Natuurlijk houden we je op de hoogte. Zodra er nieuws te melden is, hoor je van ons.

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error