Grote stoelendans bij schoonmakers Defensie op komst

De huidige schoonmaakbedrijven bij Defensie (Gom en CSU) raken hoogstwaarschijnlijk hun opdracht kwijt. Defensie wil met 3 andere schoonmaakbedrijven in zee, zo werd deze week bekend. Dat betekent nogal wat voor de schoonmakers bij Defensie. Werk jij op een Defensie-object of ken je collega’s die hiermee te maken hebben? Lees dan verder of stuur deze nieuwsbrief door!

Het gaat om een voorlopige beslissing van Defensie. De komende 3 weken kunnen schoonmaakbedrijven hier nog tegen in beroep gaan. Daarna is er pas een definitief besluit. Maar we gaan er als CNV vanuit dat het zo zal gaan, dus daarom alvast een nieuwsbrief van ons hierover.

Drie nieuwe bedrijven

De stoelendans bij Defensie heeft nogal wat gevolgen voor de schoonmakers. Het betekent concreet dat elke schoonmaker bij Defensie straks waarschijnlijk een andere werkgever krijgt. De 3 nieuwe bedrijven zijn:
  • voor West-Nederland: HAGO 
  • voor Zuid-Nederland: Breedweer
  • voor Oost-Nederland: Asito

Gevolgen

Als CNV hebben we contact gehad met alle betrokken schoonmaakbedrijven. Zowel de nieuwe als de bedrijven die hun opdracht kwijtraken. Dat er allemaal nieuwe bedrijven komen, betekent ongetwijfeld dat er de nodige zaken gaan veranderen. Wat precies weten we op dit moment niet. 

Duidelijkheid

Als vakbond willen we ervoor zorgen dat alle schoonmakers na de wisseling (1 september 2022) op een prettige plek zitten. Met duidelijkheid over het werk en een minder hoge werkdruk. Om dat te bereiken hebben we de hulp van schoonmakers nodig. Dus als je hier ook mee te maken hebt, houd ons dan vooral op de hoogte! En als je vragen hebt, stel ze gerust.
 
Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.