Deal met schoonmaak-werkgevers, donderdag meer nieuws!

Het is gisteravond behoorlijk laat geworden, maar we hebben goed nieuws: we hebben met de werkgevers afspraken kunnen maken over een extra loonsverhoging voor schoonmakers. We hebben nog wat tijd nodig om alles goed op papier te zetten. Donderdagmiddag krijg je van ons meer informatie over de precieze afspraken.

We hebben de boodschap van de petitie duidelijk aan de werkgevers overgebracht (2.906 handtekeningen inmiddels!). De werkgevers zien ook wel dat een extra loonsverhoging voor schoonmakers hard nodig is. Maar ze zeggen dat ze er weinig geld voor hebben, omdat ze vast zitten aan lopende contracten met opdrachtgevers. 

Flinke discussie met werkgevers

Daar hebben we gisteren een flinke discussie over gehad met de werkgevers. We zijn als vakbond realistisch. De huidige cao loopt nog tot 1 juli volgend jaar, dus de werkgevers zijn niet verplicht om iets extra’s te doen. Toch zijn ze daar nu toe bereid. We hebben niet alles gekregen waarom we hebben gevraagd. Maar we denken dat we uiteindelijk een aantal goede afspraken voor jullie hebben gemaakt. 

Welke afspraken hebben we gemaakt?

We vragen nog even je geduld. De afspraken met de werkgevers zetten we nu eerst duidelijk op papier, zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan. Donderdag om 15.00 uur krijg je meer informatie van ons!

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22 
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl