CNV wil compensatie voor gestegen reiskosten

De brandstofprijzen zijn al maandenlang erg hoog. Als je veel kilometers maakt om naar je werk te komen, kom je niet uit met de reiskostenvergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor schoonmakers die in de recreatie-schoonmaak werken, op vaak afgelegen bungalowparken. CNV Schoonmaak wil hier graag afspraken over maken met de werkgevers.

Misschien heb je eerder al een nieuwsbrief van ons hierover gehad. Omdat we niet weten of we hiermee alle recreatie-schoonmakers hebben bereikt, sturen we deze nieuwsbrief naar alle leden in de schoonmaak. Als je in de recreatie-schoonmaak werkt, lees dan vooral verder. 

Enquête: reiskostenvergoeding is vaak te laag 

Uit een enquête onder leden bleek al dat de reiskostenvergoeding vaak veel te laag is. Lees hier het eerdere bericht hierover >  

Hoe zit dat in de schoonmaak? 

In de schoonmaak-cao staat dat je pas van 30 kilometer (enkele reis) recht hebt op een reiskostenvergoeding. Het gebeurt wel dat bedrijven een betere regeling hebben. Of dat ze hierover individuele afspraken met schoonmakers hebben gemaakt. Wij willen betere afspraken, die dan ook voor de hele groep gelden.  

Ons voorstel 

Wij hebben een brief gestuurd naar 5 schoonmaakbedrijven die veel werk hebben in de recreatie-schoonmaak. Het gaat om CSU, Fonville, Succes, Eresdé en Novon. We willen per bedrijf een afspraak gaan maken over een betere reiskostenvergoeding. Concreet: als je met eigen vervoer naar een bungalowpark gaat, zou je al vanaf 10 kilometer (enkele reis) een reiskostenvergoeding moeten krijgen van 0,19 cent per kilometer. Zodra het belastingvrije bedrag verder omhoog gaat (de politiek moet hierover nog een definitief besluit nemen), moet de vergoeding meestijgen. 

Werk je ook op een recreatiepark? 

Als je ook in de recreatie-schoonmaak werkt, laat het dan even weten (dat kan via mail of app). Dan kunnen we je snel op de hoogte houden van de ontwikkelingen.  

Jan Kampherbeek 
Onderhandelaar CNV Vakmensen 
M: 06 51 60 20 22 
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.