Schoonmakers Care Dienstengroep ontvangen te weinig loon

Care Dienstengroep leeft de CAO schoonmaak op een aantal punten niet na, waardoor schoonmakers loon mislopen.

Na klachten van een aantal leden over het niet doorbetalen van hun loon tijdens de sluiting van het vakantiepark ’t Hooge Holt hebben we nog eens goed naar de arbeidsvoorwaarden bij Care gekeken.

In strijd met cao

In de arbeidsovereenkomst van de betrokken schoonmakers staat dat Care de feestdagen niet betaalt. Dat is tegen de cao. Daar staat dat schoonmakers hun feestdagen, ook al hoeven ze niet te werken, doorbetaald moeten krijgen. Net als andere mensen zijn schoonmakers op feestdagen betaald vrij. Als Care dat niet betaalt, dan scheelt het de betrokken schoonmakers wel 3% per jaar.
Ook hadden de betrokken schoonmakers een 0 uren contract en kregen ze alleen maar betaald als ze werden opgeroepen. Ook dat is in strijd met de cao. Als er al sprake moet zijn van een min-max contract, dan moet er minimaal 8 uur per 4 weken betaald worden.

Bij een school hebben we een 40 weken contract aangetroffen. Dat mag, maar ook dan moeten de feestdagen (die altijd in een schoolvakantie vallen) gewoon betaald worden. Dat gebeurde niet.

Natuurlijk hebben we deze punten aan Care laten weten met het verzoek dit aan te passen. Dat gebeurt niet, Care reageert niet en geeft geen antwoord op onze vragen en opmerkingen.
Naar ons idee probeert Care dienstengroep over de rug van schoonmakers goedkoper te werken dan de concurrent.

Contact

Wat CNV Schoonmaak betreft kan dat niet. Een cao is er om de rechten van schoonmakers te beschermen en alle bedrijven moeten zich daar aan houden.
Werk jij bij Care en herken je een van de genoemde punten of heb je andere vragen over je loon, neem dan contact op met mij.

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 22
E j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl