Al het nieuws

Loonsverhoging gaat gewoon door

In de cao schoonmaak staat dat de lonen op 1 juli met 2% omhoog gaan. In de media gaan er allerlei verhalen van bedrijven die nu geen loonsverhoging willen betalen. Met de werkgevers in de schoonmaak is afgesproken dat de loonsverhoging gewoon doorgaat. Je loon gaat op 1 juli dus met 2% omhoog.
In de afgelopen maanden hebben een serie nieuwsbrieven gemaakt over de gevolgen van de coronacrisis voor schoonmakers. Ook in deze nieuwsbief weer een aantal onderwerpen die hiermee te maken hebben.

E-learnings blijven tot 1 september 2020 gratis

Tot 1 september 2020 is het mogelijk om de gratis e-learnings te volgen die nuttig zijn voor het schoonmaakwerk. De periode is verlengd, omdat er veel belangstelling voor is. De volgende trainingen kun je kosteloos volgen:
  • E-learning Gezondheidszorg Cure
  • E-learning Gezondheidszorg Care
  • E-learning Hospitality
Meer informatie hierover >

Mobiliteitscentrum

CNV Schoonmaak wil voorkomen dat er mensen zonder werk, en dus zonder inkomen komen te zitten. Daarom is, samen met de FNV en de werkgevers (OSB), een mobiliteitscentrum opgericht. In de vorige nieuwsbrief hebben we al geschreven dat wij willen dat ook individuele werknemers gebruik kunnen maken van dit mobiliteitscentrum. Dat is nu ook geregeld. Heb je geen werk (bijvoorbeeld omdat je tijdelijk contract afloopt of omdat je object gesloten is), dan kun je je nu persoonlijk aanmelden bij het mobiliteitscentrum. Dat kan ook als je heel ver weg moet werken omdat je eigen object gesloten is. Het mobiliteitscentrum kijkt dan ook of er werk dichterbij is. Natuurlijk is het idee dat het tijdelijk is. Als je eigen werkplek weer open is, kun je daar weer naar toe. Maar misschien is het ook een keer leuk om eens ergens anders te werken.

Hulp bij het maken van een keuze

Veel schoonmakers zijn tijdens de coronacrisis op andere locaties gaan werken of kwamen thuis te zitten. Misschien heb je hierdoor nagedacht over je toekomst. En is dit het moment om naar ander werk uit te kijken. Maar hoe pak je dat aan? Wil je graag werk buiten de schoonmaakbranche, maar weet je niet precies wat er allemaal mogelijk is? Dan kun je hulp krijgen van de coaches van James Loopbaan. De coaches helpen jou met uitzoeken wat er bij je past. Meld je aan en kijk samen met de coach naar jouw wensen en mogelijkheden. Als je daarna weet wat je wilt en er is extra opleiding nodig, dan is het goed mogelijk dat ook je opleiding door de schoonmaakbranche wordt betaald.

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl