Start gesprekken cao Orsima, enkele vragen aan jou

Tijdens de corona tijd sloten we een cao af met alle onzekerheden die er op dat moment waren. We maken ons nu op voor een cao onder normalere omstandigheden. De economie trekt weer aan en de opdrachtenportefeuille is goed gevuld bij de meeste bedrijven. We horen graag van jullie wat je in een nieuwe cao wilt hebben. Hieronder enkele vragen, zou je daarbij aan willen geven of je het ermee eens bent of niet. Opmerkingen zijn welkom. Op 20 oktober zijn de eerste gesprekken. Graag je reactie voor die tijd.

Loon
Hoe hoog moet de loonsverhoging zijn die je in een jaar ontvangt? Graag argumenten waarom je voor een bepaalde loonsverhoging kiest?
Wil je centen in plaats van procenten? Dat wil zeggen een vast bedrag aan loonsverhoging per maand voor zowel diegene die minder en die wat meer verdient?

Eerder stoppen met werken
Wil je betere regelingen om eerder te stoppen met werken en ben je bereidt om daar wat loonsverhoging voor in te leveren?

Ziektecijfers
Graag krijgen we een beter beeld bij de ziektecijfers bij de bedrijven. Van leden horen we dat deze flink opliepen. Hoe ervaar jij dat? Zijn er veel collega's door ziekte afwezig. Hoe gaat werkgever hiermee om?

Kaderlid
We spreken een aantal keer per jaar met de kaderleden over de industriële reiniging. Daar hebben we het over de ontwikkelingen in de branche en over de cao. Deze uren kun je schrijven bij werkgever.
Lijkt het je wat om eens kennis te maken mail dan naar Arjan Baselmans.

Mede namens de cao kaderleden Bob van Duijn en Vincian den Braber

Arjan Baselmans
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 4782 6869
E: a.baselmans@cnvvakmensen.nl