Cao Orsima, wij hebben jullie hulp nodig voor de 5,6% loonsverhoging

Zoals jullie ongetwijfeld weten, hebben wij sinds een paar maanden een conflict met de werkgevers verenigd in de cao Orsima. Dit conflict gaat over het wel of niet uitbetalen van de APC vanaf maart 2022. Deze APC is in februari 2022 vastgesteld op 5,6% loonsverhoging en komt voort uit de inflatiecijfers van 2021. Deze afspraak staat ook al sinds jaar en dag in jullie cao en daar wordt volgens ons niet over onderhandeld en al helemaal niet over die van 2021.

In afwachting

Helaas denken jullie werkgevers daar om de een of andere reden anders over en hebben dus besloten om deze niet uit te betalen in afwachting van de uitkomst van de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Omdat wij er met praten niet meer uitkomen rest ons helaas niets anders dan om via een vordering bij de rechter een uitspraak te krijgen in ons voordeel. Wij denken dat wij hier heel sterk in staan en onze advocaat bevestigt dit ook aan ons. Hij is nu bezig om die vordering op te stellen.

Dringend beroep

Daarom doen wij nu een dringend beroep op jullie. Wat hebben wij van jullie nodig? 

  • Kopie loonstroken over 2022;
  • Kopie arbeidsovereenkomst;
  • Kopie eventuele tussentijdse aanpassingen arbeidsovereenkomst;
  • Kopieën eventuele andere relevante stukken.
Het is belangrijk dat wij zoveel mogelijk van deze kopieën van jullie krijgen, de rechter zal namelijk altijd om bewijzen vragen over het wel of niet uitbetalen van de APC conform de cao.

Jullie kunnen deze kopieën sturen naar a.baselmans@cnvvakmensen.nl.

Arjan Baselmans
bestuurder CNV Vakmensen
M +31 6 4782 6869/ a.baselmans@cnvvakmensen.nl

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Bouw en Infra blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.