Over de 4% loonsverhoging bij de alarmcentrale ANWB

Nadat CNV Vakmensen je informeerde over het bereikte onderhandelingsresultaat over de cao, kregen we vragen over de overeengekomen loonsverhoging van 4% voor de medewerkers op de Alarmcentrale die tijdelijk een hoger loon ontvangen. Wij hebben dit voorgelegd aan ANWB en we hebben goed bericht voor jullie!

Medewerkers ALC ontvangen 4% over hun huidige (tijdelijk verhoogde) loon

Er was even onduidelijkheid. In het onderhandelingsresultaat staat dat de lonen met 4% worden verhoogd. Maar hoe zit dat met de mensen die op de alarmcentrale werken en die tijdelijk een hoger loon ontvangen? (de groep die nu 13,50/14 of 15 euro ontvangt per uur).
Eerlijk gezegd hebben we het daar tijdens het cao-overleg niet over gehad en dus heeft CNV Vakmensen dit punt direct bij de ANWB neergelegd.
We zijn blij dat we je op dit punt duidelijkheid kunnen geven en dat we je kunnen vertellen dat ook jij er per 1 augustus 4% bij krijgt.

Wat betekent dat concreet?

Als je nu tijdelijk 13,50 per uur verdient, dan ontvang je vanaf 1 augustus € 14,04 per uur.
Verdien je nu tijdelijk 14 euro per uur, dan wordt dan 14,56; verdien je 15 euro per uur, dan wordt dat 15,60.
De schalen worden ook verhoogd met 4%.
Als je na de tijdelijke loonsverhoging terugvalt op je oorspronkelijke loon, dan geldt daarvoor dat ook dat loon met 4% is verhoogd. 
Je krijgt dus sowieso 4% loonsverhoging, gedurende de eerste maanden over je tijdelijk hogere loon en daarna over het oorspronkelijke loon.

CNV Vakmensen is er voor alle ANWB-ers

In de afgelopen weken hebben we hard gewerkt voor jou en je collega's. Dat heeft geresulteerd in het onderhandelingsresultaat waarover we je informeerden en waarover je kunt stemmen.
Wij zijn er altijd voor je en we willen dat er geen onduidelijkheid bestaat over jouw arbeidsvoorwaarden. Daarom hebben we de vraag van de medewerkers van de alarmcentrale direct opgepakt en heeft dat tot dit resultaat geleid.
Hoe meer collega's meedoen en zich bij ons aansluiten, des te meer kunnen we voor jullie bereiken. Dit is het moment om lid te worden van CNV Vakmensen, de vakbond die werk maakt van jouw werk! Ga naar Sluit je aan | CNV Vakmensen.

Meepraten of vragen stellen?

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV Vakmensen
E  a.bulsink@cnvvakmensen.nl 
M 06-20 47 18 88