Hogere onregelmatigheidstoeslag bij ANWB

Tijdens het cao-overleg in 2019 hebben CNV Vakmensen en FNV met de ANWB afgesproken dat de x-factor per 1 januari 2020 zou worden verhoogd. En als het goed is, heb je dat teruggevonden in je portemonnee, tenminste, als je onregelmatig werkt. In deze korte nieuwsbrief wat meer info.
x-facfor gestegen met 0,1%
Naast een loonsverhoging van 1,5% voor iedereen per 1 februari jl. hebben we afgesproken dat de x-factor wordt verhoogd van 1,65% naar 1,75%.
Dat is belangrijk voor iedereen die in onregelmatige dienst werkt, omdat de x-factor één van de factoren is die wordt gebruikt om de hoogte van je onregelmatigheidstoeslag te bepalen.
Dat je er dus iets extra’s bij hebt gekregen is te danken aan de cao-afspraak die we al bijna een jaar geleden met ANWB hebben gemaakt.

Binnenkort weer cao-overleg
Wij hebben de cao opgezegd. Dat hebben we gedaan omdat we met ANWB willen onderhandelen over verbetering van jouw arbeidsvoorwaarden. In de afgelopen jaren hebben werknemers hun verantwoordelijkheid genomen en niet het onderste uit de kan gehaald.
Nu de ANWB gedurende langere tijd mooie resultaten haalt, mogen werknemers daar ook wel van meegenieten. Binnenkort gaan we aan de slag met de voorstellenbrief; daarvoor krijg je een apart bericht. Je kunt dan aangeven wat voor jou belangrijke onderwerpen zijn en welke punten in de top 3 staan.

Maar voor nu is het goed om te weten dat de verhoging van de OT en ORT en de loonsverhoging die je in de afgelopen periode hebt ontvangen, te danken zijn aan de cao-afspraken die we vorig jaar in april al hebben gemaakt.

Meer weten? Mail mij op a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Heb je al eens gekeken op onze facebookpagina? www.facebook.com/CNVANWB

En ook is er een app van CNV Vakmensen (te vinden in de appstore of Google Play); daar vind je alle informatie over werk en inkomen, breaking news, video’s over actuele onderwerpen en een chatfunctie met het webcareteam.

Check ook eens je gegevens in ons ledenbestand via de site van CNV Vakmensen bij MijnCNV (inloggen) of je gevens nog kloppen.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl