Doe mee aan pensioenonderzoek ANWB

De overheid is bezig met nieuwe regels voor het pensioen. Het doel is dat het pensioen persoonlijk en transparanter wordt. Dit betekent ook dat de ANWB en de vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV overleggen hoe de pensioenregeling voor ANWB BV er in de toekomst uit moet zien. ANWB en de vakorganisaties willen ook graag jóuw mening weten.

Enquête De Nationale APF

Het pensioenfonds (De Nationale APF) stuurt deze week een enquête naar alle medewerkers van ANWB die pensioen opbouwen in de pensioenregeling van de ANWB. Deze enquête bestaat uit vragen vanuit het pensioenfonds en vragen vanuit de cao-partijen. Heeft het pensioenfonds je e-mailadres? Dan ontvang je de enquête via de mail. Als je geen mailadres hebt opgegeven, dan ontvang je een uitnodiging per post.
Het is belangrijk dat je de enquête invult. Daarmee help je ons (CNV, FNV en ANWB) om keuzes te maken die het best passen bij jou en wat jij wilt.
Doe dus mee!

Vind je het ingewikkeld of wil je meer weten over het pensioenstelsel en de veranderingen die er aan zitten te komen? Hieronder hebben we een aantal linkjes opgenomen naar internetpagina's waarop je meer informatie kunt vinden.

Het nieuwe pensioenstelsel

Ben je benieuwd naar het nieuwe pensioenstelsel? De Wet toekomst pensioenen is op dit moment in behandeling in de Eerste Kamer. Zodra de wet is aangenomen, moeten alle pensioenregelingen in Nederland uiterlijk op 1 januari 2027 aan de nieuwe regels voldoen.
De overheid heeft een helder filmpje gemaakt over het nieuwe pensioenstelsel.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/pensioen/toekomst-pensioenstelsel

Site CNV Vakmensen

Op onze site hebben we de informatie over het nieuwe pensioen zo duidelijk en overzichtelijk voor je neergezet.
Op weg naar een nieuw pensioenstelsel (cnv.nl)

Landelijke website

Er is ook een landelijke website waarop algemene uitleg te vinden is: onsnieuwepensioen.nl. Deze website is een initiatief van vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op deze website vind je handige informatie over de nieuwe pensioenregels. Inclusief video’s waarin wordt uitgelegd wat er verandert en waarom. 

De komende tijd zullen we je regelmatig een update sturen, omdat wij het heel belangrijk vinden dat jij goed geïnformeerd bent. 
Vanuit CNV Vakmensen zijn Aletta Bulsink, Carlo van Straten, Clio Stronk en Marcel Spruijt betrokken bij het overleg.

Aletta Bulsink
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2047 1888
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl