Cao-overleg ANWB vordert gestaag

In de afgelopen dagen hebben CNV Vakmensen, FNV en ANWB intensief en langdurig met elkaar gesproken over een nieuwe cao. Met betrekking tot de inkomensontwikkeling (loon) zijn we elkaar dicht genaderd. Maar we zijn er nog niet. In deze nieuwsbrief een update.

Cao voor twee jaar

De uitgangspunten van de vakbonden en ANWB lagen ver uit elkaar. Er is door alle onderhandelende partijen hard gewerkt om te kijken of we het eens kunnen worden over een nieuwe cao, waarbij loon wat ons betreft een belangrijke plek inneemt. Het overleg vond in een constructieve sfeer plaats. Dat heeft er toe geleid dat we nu in gesprek zijn over een cao met een looptijd van 2 jaar (van 1 april 2024 tot 1 april 2026) met daarbij een nette loonsverhoging.

4 april verder

Op 4 april praten we verder. Dan zullen we het wat CNV Vakmensen betreft o.a. hebben over een 80-90-100-regeling (dat is: 80% werken, 90% loon en 100% pensioenopbouw) voor oudere medewerkers (aantal jaren vóór pensioen) en over 5 mei als jaarlijkse vrije dag. Een belangrijk deel van de dag zal in het teken staan van de roosterknelpunten van de wegenwacht.
Ook moeten we over andere voorstellen nog verder in gesprek met de ANWB.

We houden je op de hoogte

We snappen dat je meer had willen weten over waar we nu staan, maar omdat er nog geen akkoord/resultaat is, kunnen we daarover nu nog niets zeggen; ook omdat er nog van alles kan veranderen gedurende de verdere onderhandelingen. We hopen dat we je snel na 4 april kunnen vertellen dat we met ANWB afspraken hebben kunnen maken voor een nieuwe cao. In de tussentijd loopt de huidige cao af (op 1 april a.s.) maar de afspraken die daar nu in staan, blijven voor jou gewoon van kracht. Wij doen ondertussen hard ons best om zo snel mogelijk een akkoord aan jou te kunnen presenteren. Je kan het cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen bestaand uit Aletta Bulsink, Clio Stronk, Eric van Alem en Sander Bijl.

Aletta Bulsink
bestuurder CNV 
M: 06 20471888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl 


PS: Kom jij ook naar de manifestatie voor het behoud van de RVU op woensdag 27 maart op het Malieveld in Den Haag? Geef je op door een mail te sturen naar secretariaat@cnvvakmensen.nl
Laat in de mail jouw naam en telefoonnummer achter.