ANWB-ers mogen toch in uniform naar de manifestatie op 27 maart

Wegenwachten mogen toch in uniform naar de manifestatie voor het behouw van de RVU op woensdag 27 maart op het Malieveld in Den Haag. Dat zijn CNV Vakmensen en FNV overeengekomen met de directeur van de wegenwacht. Er is wel een voorwaarde aan verbonden.

Voorwaarde voor het in uniform deelnemen aan de manifestatie

ANWB is tóch akkoord gegaan met het in uniform kunnen deelnemen aan de manifestatie. Maar daarvoor geldt wel als voorwaarde dat je je vooraf (tot uiterlijk 25 maart) bij ons meldt als je deel wilt gaan nemen. Wij geven jouw naam en die van je collega's die ook mee willen doen, dan door aan ANWB en de directeur stuurt jou dan een bericht waarin ze je eenmalig toestemming geeft om je uniform te dragen terwijl je niet met je werk bezig bent.

Gedragscode ANWB

Er is ons verteld dat in de gedragscode van ANWB strak geregeld is wanneer je wel en wanneer je niet je uniform en/of dienstvoertuig mag gebruiken. Het deelnemen aan een manifestatie valt niet onder het normale werk en je bent geen vertegenwoordiger van ANWB. Daarom werd in eerste instantie verboden dat je in je uniform deel zou kunnen nemen. Het mag nu dus wel, maar je moet daar wel expliciet toestemming voor krijgen. 

Wil je wel meedoen maar niet dat je naam wordt doorgegeven aan ANWB?

Er is ons bezworden dat het doorgeven van je naam alleen wordt gebruikt voor het geven van toestemming om in uniform te verschijnen.
Wil je meedoen maar niet dat je naam wordt doorgegeven? Dat kan, geef dat svp aan. Dan geven we je naam niet door. Dat betekent ook dat je dan niet in je uniform meedoet maar in je eigen normale kleren.
Werk je nooit in uniform maar wil je meedoen? Ook dan wel ons verzoek om je bij ons te melden (zodat we weten op hoeveel ANWB-ers we ongeveer kunnen rekenen) en zet bij je melding svp ook dat je naam niet hoeft te worden doorgegeven.

Aanmelden voor deelname aan de manifestatie

Laat het mij weten en meld je aan door een mail te sturen naar secretariaat@cnvvakmensen.nl met vermelding M2311 0074 en geef in de mail goed aan welke optie (1, 2 of 3) voor jou van toepassing is. 
  1. Ja ik doe mee en kom in mijn uniform. CNV geeft jouw naam door aan ANWB. Je ontvangt bericht waarin ANWB je éénmalig toestemming geeft om je uniform te dragen.
  2. Ja ik doe mee maar ik wil niet dat mijn naam wordt doorgeven. CNV geeft jouw naam niet door en je verschijnt in jouw normale kleding.
  3. Ja ik doe mee maar ik werk nooit in uniform.
Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 2047 1888
a.bulsink@cnvvakmensen.nl