ANWB doet eindbod, vakbonden teleurgesteld over houding en inhoud

Op 5 juli hebben we voor de 4e keer onderhandeld over een nieuwe cao. Ondanks het feit dat we ons stinkende best hebben gedaan om tot een cao te komen, is dat niet gelukt. ANWB was niet bereid om samen met ons te zoeken naar een oplossing waarbij zowel een kortere werkweek/betere roosters als een fatsoenlijke loonsverhoging voor jullie zou worden afgesproken. We kregen een eindbod; dat houdt in dat het een kwestie van slikken of stikken is.

Geen 36-urige werkweek, geen loonsverhoging in 2022

ANWB is niet bereid om een normale structurele loonsverhoging te betalen in 2022 en dat bij de torenhoge inflatie van dit moment! Wat biedt ANWB wel? Een verhoging van de internetvergoeding van 20 euro tot 35 euro per maand (dat is overigens geen loon, maar een vergoeding) en een eenmalig brutobedrag voor mensen die al een internetvergoeding hadden.

Ook is ANWB niet bereid om een 36-urige werkweek af te spreken, ook niet op de langere termijn. Wij hebben vandaag nog voorstellen gedaan om ANWB tegemoet te komen in de krappe arbeidsmarkt door een latere praktische invoering van de 36-urige werkweek overeen te komen, maar ook dat wil men niet.

60 Miljoen euro winst per jaar, directie wel hoge loonsverhoging

ANWB maakte de afgelopen 3 jaar 60 miljoen euro winst per jaar. De hoofddirectieleden kregen vorig jaar wél een loonsverhoging van resp. bijna 16% en ruim 20%. Jullie moeten het dit jaar doen met een internetvergoeding.

Eindbod

Later deze week ontvang je van ons een uitgebreide nieuwsbrief met daarin alle informatie, waaronder het complete eindbod. Dat leggen we dan met een negatief stemadvies voor. Dit betekent dat we jullie hulp nodig hebben om de ANWB te overtuigen van het feit dat er een fatsoenlijke cao moet komen en dat jullie beter verdienen!

Enquête

Nog iets, de enquête met betrekking tot het persoonlijk keuze budget die je afgelopen maandag van ANWB ontving, hoef je van ons niet meer in te vullen. Wij zijn hier geen partij meer bij. ANWB wil het Persoonlijk Keuzebudget nu met het eindbod doordrukken, ongeacht wat jij er van vindt.

Helaas, teleurstellend, ook wij hadden verwacht dat de ANWB jullie enorme flexibiliteit, inzet en loyaliteit, ook tijdens de afgelopen coronajaren zou weten te waarderen en te belonen. Het tegenovergestelde is het geval.

We moeten nu samen laten zien dat we een eerlijk cao-bod willen dat tegemoet komt aan de gestegen prijzen, de roosterproblematiek van de wegenwachten en aan de werkdruk van alle ANWB-ers!!

Meepraten en lid worden

Reageren en je vraag stellen kun je altijd op de cao-pagina. en onder deze nieuwsbrief. Overtuig je collega van het belang om nu samen op te trekken en dus van het lidmaatschap van CNV Vakmensen. Lid worden kan via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan.

Tot binnenkort.

CNV Onderhandelingsdelegatie Aletta Bulsink, Clio Stronk, Eric van Alem, Marcel Spruijt, Sander Bijl
E. a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M. 06-204 71 888

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error