Al het nieuws

Belangrijke tips van de kaderleden bij ANWB

Met deze nieuwsbrief willen de kaderleden van CNV Vakmensen die net als jij werken bij de ANWB je wijzen op een paar zaken die voor jou van belang (kunnen) zijn. We hopen dat je dit op prijs stelt en in ieder geval geldt: doe er je voordeel mee!
Duurzame inzetbaarheidsbudget
Vanaf 1 januari 2018 heb je per jaar recht op een duurzaam inzetbaarheidsbudget van € 700,00 (als je 24 uur of meer werkt). Je kunt het budget gebruiken voor je eigen ontwikkeling op het gebied van vitaliteit, vakmanschap, betrokkenheid en/of balans werk-privé en is niet bedoeld voor functiegerichte opleidingen. Via de site die ANWB speciaal voor dit onderwerp heeft gemaakt, kun je meer informatie vinden. Bezoek deze website www.duurzaammeedoenbijanwb.nl

Je kunt je budget (maximaal) twee jaar opsparen. In dat geval heb je € 1.400,- te besteden. Als je een onderbouwd plan hebt, kun je in overleg met je leidinggevende ook een 3e jaar toevoegen aan je budget, maar dat is niet standaard.

Het eerste deel van je budget vervalt op 1 januari 2020. Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van je budget, doe dat dan alsnog en wel zo snel mogelijk, want het is zonde als het budget verloren gaat.
Let op: de helft van je budget kun je gebruiken om sportactiviteiten (bruto) vergoed te krijgen. Als je op deze korte termijn niet zo snel tot een goede invulling kunt komen en sport je wel, maak dan in ieder geval gebruik van die faciliteit.
Nogmaals, kijk vooral op de website van ANWB over duurzaam meedoen voor tips en voor het aanvraagformulier.

De fiscale verrekening van je vakbondscontributie
Als het goed is, heb je enkele weken geleden een bericht in je mailbox ontvangen waarin je gewezen werd op het feit dat je via mijncnv je contributieformulier kunt downloaden. Je kunt dat gebruiken om de door jou betaalde contributie fiscaal vriendelijk te verrekenen met je eindejaarsuitkering.
Dat scheelt je al snel enkele tientjes dus laat dat niet zitten.

Meer weten over het vakbondswerk bij ANWB?
Deze nieuwsbrief krijg je op initiatief van de kaderledengroep. In deze groep zitten collega’s van jou die werken in de winkel, bij de alarmcentrale, bij de technische ondersteuning, het hoofdkantoor en de wegenwacht.

Heb je een vraag, dan kun je mij altijd een mail sturen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl Samen met de kaderleden kijken we dan hoe we jou het best kunnen helpen of beantwoorden.

Aletta Bulsink                                                                       
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl