Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Blogs van juristen

Werkgever krijgt dure tik op de vingers, werknemer ruim 13.500 euro

Al jaren geldt bij een chrysantenteler een eigen overurenregeling. Tot een lid van ons aan de bel trekt. Zij zet haar vraagtekens bij de regeling en vraagt wat zwaarder weegt: de cao of de eigen regeling. De rechter is duidelijk: de cao. En dus moet de teler flink betalen.

Wat is er eigenlijk aan de hand?

Mondeling heeft de Brabantse chrysantenteler een regeling opgesteld met de werknemers. Wordt in een drukke week meer dan 38 uur gewerkt, dan gaan de overuren in een pot. Is het rustiger, dan kunnen werknemers kiezen: uren van hun overuren-tegoed afschrijven of ‘knoppen’, het uitknippen van hoofdknoppen die eerder bloeien dan de andere knoppen.

Overuren

Zo gaat het al jaren, zegt de werkgever verbaasd als hij vragen krijgt. Dit is onze eigen regeling. Iedereen die hier werkt gaat ermee akkoord en nog nooit heeft iemand geklaagd! Maar nu klaagt er dus wel iemand: namelijk ons lid, dat samen met een deskundige van CNV Vakmensen eens goed naar haar salarisstrookje en de overurenregeling heeft gekeken. Zij krijgt geen overuren afgerekend terwijl zij die de afgelopen jaren wel aantoonbaar heeft gemaakt.

Eigen regeling

Samen met de werkneemster berekenen we dat het over de jaren 2012 tot 2015 blijkt te gaan om een bedrag van ruim 9.000 euro bruto aan overuren. Daarover komt nog een overuren-verhoging. De werkgever is het eens met het genoemde aantal overuren. Hij weigert echter te betalen. Immers, hij is mondeling ‘en in goed overleg’ een andere regeling overeengekomen met al zijn werknemers.

Korte metten

De rechter maakt korte metten met de eigen regeling van deze werkgever. ‘Een cao is er niet voor niets’, oordeelt die. Maakt een werkgever zelf afspraken met zijn werknemers, dan zijn die van een lagere orde dan de verplichtingen die uit de cao voortvloeien. En zijn de zelfgemaakte afspraken in strijd met de cao, dan geldt de cao. Zo klaar als een klontje.

Conclusie

Ons lid ontvangt van haar werkgever ruim 13.500 euro bruto aan overuren uit de afgelopen jaren. De chrysantenteelster, die iets meer verdient dan 1.800 euro bruto per maand bij een werkweek van 38 uur, is blij met dit bedrag.

Lees ook de andere blogs >

 
Marjolijn van Zeist

Marjolijn van Zeist is jurist bij CNV Vakmensen en blogt over haar werkzaamheden.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid