Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Blogs van juristen

Was het stelen of lenen?

Een van onze leden is ontslagen, omdat hij tien bedden van zijn werkgever zou hebben ‘gestolen’. Maar was dat wel zo? En wat vond de rechter daarvan?

De werknemer werkt bij de huishoudelijke dienst van een hotel. Elk jaar leent hij in de zomer 10 opklapbedden, voor een paardenkamp van een manege waar hij paarden heeft staan. Hij vraagt hier steeds toestemming voor – volgens de huisregels van de werkgever. 

Vergeten

Jarenlang gaat dat goed. Tot vorige zomer. Zoals elk jaar leent hij weer 10 opklapbedden – alleen vergeet hij dit keer vooraf om toestemming te vragen. Naar eigen zeggen is hij het in alle drukte simpelweg vergeten.

Huisregels

Maar de werkgever is er kwaad over, beschuldigt de werknemer van diefstal en wil hem zo snel mogelijk ontslaan. Zonder enige vergoeding. De werkgever verwijst daarbij naar de geschonden huisregels en beticht de werknemer van ‘verwijtbaar handelen of nalaten’.

Rechter

De zaak komt voor de rechter. De kantonrechter concludeert dat ontslag een te verregaande sanctie is. Volgens de rechter is het – gezien de omstandigheden – duidelijk dat de werknemer niet van plan was om de bedden te stelen. Hij heeft inderdaad in strijd gehandeld met de huisregels, hij had om toestemming moeten vragen. Maar de werkgever had er ook op een andere manier op kunnen reageren. Bijvoorbeeld door een waarschuwing te geven.

Ontslagaanvraag afgewezen

Het verzoek van de werkgever om de arbeidsovereenkomst te ontbinden wordt dus afgewezen. De werknemer blijft gewoon in dienst. Nou ja, gewoon. Je kunt je voorstellen dat de verhoudingen hierdoor wel wat zijn verzuurd. Dat is jammer. Zo’n situatie had natuurlijk makkelijk voorkomen kunnen worden, als de werkgever zich maar wat redelijker had opgesteld.

Advies

Conflict met je werkgever? Aarzel dan niet en neem meteen contact met ons op.
 
Trudy Emons

Jurist bij CNV Vakmensen

Lees andere blogs

Trudy Emons

Trudy Emons is jurist bij CNV Vakmensen en blogt over haar werkzaamheden.

Wij helpen je verder

Heb je te maken met ontslag? Onze loopbaancoaches en juristen begeleiden leden van CNV Vakmensen naar een nieuwe baan, onderhandelen over de ontslagvergoeding en nog veel meer. Voor al je vragen over ontslag kun je bellen naar CNV Info: 030 751 1007 of  een e-mail sturen naar info@cnvvakmensen.nl.


De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan