Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Blogs van juristen

Tóch transitievergoeding voor timmerman

Werkgevers wringen zich soms in allerlei bochten om de transitievergoeding bij ontslag maar niet te hoeven betalen. Dat levert interessante rechtszaken op. Zoals laatst bij een timmerman in een doe-het-zelf zaak.

Bijna 20 jaar had de timmerman bij het bedrijf gewerkt. Eerst fulltime, daarna 31 uur. Op den duur – hij was inmiddels begin 60 – kon hij het zware werk niet meer volhouden en kwam hij ziek thuis te zitten. Op een dag werd hij naar de zaak geroepen. Hij kreeg een brief uitgereikt met als onderwerp ‘beëindiging van het dienstverband’. Met daarin de boodschap: “Uw arbeidsovereenkomst loopt per 2 februari 2016 af omdat u dan 2 jaar aan Ziektewet-uitkering heeft ontvangen. Ik hoop dat u nog een goede en gezonde toekomst tegemoet mag zien.”

Goed bij de les

Met andere woorden: bedankt en tot ziens. Vraag is natuurlijk: kan dat zomaar? De timmerman was gelukkig goed bij de les en ging daar niet zomaar mee akkoord. Want bij ontslag had hij toch recht op een ontslagvergoeding, tegenwoordig transitievergoeding? Maar daar wilde de werkgever helemaal niks van weten. Het was volgens hem na 2 ziektejaren gewoon einde dienstverband en daarmee uit.

Op eigen houtje

Het werd uiteindelijk een rechtszaak, waarbij ik de timmerman heb bijgestaan. De brief speelde daarbij een belangrijke rol. Daaruit bleek namelijk heel duidelijk een ‘eenzijdige handeling’ van de werkgever. Hij zegde het dienstverband op eigen houtje op, zónder instemming van de werknemer. Dat kan niet zomaar. In een normale situatie maak je bij ontslag afspraken over de beëindiging van het dienstverband. Die worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, waar je allebei je handtekening onder zet. 

Transitievergoeding

Daar was hier geen sprake van. De werkgever had zelf een eind gemaakt aan het dienstverband. Dus was hij ook verplicht om de wettelijke transitievergoeding te betalen. Toen het op een rechtszaak aankwam zag de werkgever die bui waarschijnlijk al hangen. Hij probeerde nog terug te krabbelen. De brief was volgens hem helemaal niet bedoeld als ontslagbrief, maar alleen als aanzet voor een gesprek. Het dienstverband liep dus gewoon nog door. Maar de rechter dacht daar anders over: de brief was heel duidelijk en kon niet zomaar worden herroepen. De timmerman kreeg alsnog de transitievergoeding mee: ruim € 13.500.

Advies

Krijg je na een langdurige ziekte te maken met ontslag? Let dan goed op je rechten en vraag ons om advies

Trudy Emons

Jurist bij CNV Vakmensen

Lees andere blogs

Trudy Emons

Trudy Emons is jurist bij CNV Vakmensen en blogt over haar werkzaamheden.

Wij helpen je verder

Heb je te maken met ontslag? Onze loopbaancoaches en juristen begeleiden leden van CNV Vakmensen naar een nieuwe baan, onderhandelen over de ontslagvergoeding en nog veel meer. Voor al je vragen over ontslag kun je bellen naar CNV Info: 030 751 1007 of  een e-mail sturen naar info@cnvvakmensen.nl.


De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan