Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Blogs van juristen

Gepeperde rekening op afscheidsfeestje

Wat doe je als je, op je laatste werkdag, van je baas hoort dat je nog een rekening gaat krijgen van ruim 20.000 euro?

Het overkwam een van onze leden. Hij had net een paar dozen gebak gehaald voor zijn collega’s, als afscheid, toen de directeur belde. Of hij nog even langs wilde komen. Daar kreeg hij te horen dat hij nog een opleiding moest terugbetalen, die hij jaren geleden had gevolgd en niet helemaal had afgemaakt. De rekening was ruim 20.000 euro.

Wie betaalt de rekening?

Hoe zit dat precies? Kan dat zomaar? Wie betaalt de gevolgde scholing als je overstapt naar een andere baan? Eerst maar eens de algemene regel: als je op kosten van je werkgever een opleiding volgt en binnen drie jaar vertrekt, is het gebruikelijk dat je een deel van de opleiding terugbetaalt als dit schriftelijk is vastgelegd. De werknemer weet dan waar hij aan toe is en de werkgever krijgt een deel van het geïnvesteerde bedrag terug.

Bijzonder geval

Klinkt logisch. Maar dit was een bijzonder geval. Om te beginnen ging het om een opleiding die de werknemer jaren geleden had gevolgd, overigens met instemming van de werkgever. Inmiddels waren er alweer ruim 4 jaar verstreken. Je zou dus zeggen: de rekening is voor de werkgever. Maar de directeur dacht daar anders over. Hij vond dat de werknemer alsnog moest betalen, omdat hij de opleiding niet helemaal had afgemaakt. Hij verwees daarbij naar een zogenaamd ‘regelingenboek’, waarin dat allemaal zwart-op-wit zou staan.

In de penarie

De werknemer zat dus flink in de penarie. Het bedrijf eiste terugbetaling van het scholingsgeld en hield als voorschot maar vast de 5.400 euro aan vakantiedagen in die de werknemer nog te goed had. Het was geen prettige situatie. Gelukkig heb ik hem goed kunnen helpen. Om te beginnen was de termijn van drie jaar ruimschoots verstreken. En deze specifieke situatie, een niet volledig afgeronde studie, stond helemaal niet in het regelingenboek. Het was een kromme redenering van de werkgever dat de werknemer alles moest terugbetalen, alleen omdat hij het diploma niet had gehaald. Daarbij wil ik ook nog wel even kwijt dat de werknemer de hele opleiding met goed resultaat had doorlopen. Alleen het laatste onderdeel, de scriptie, was niet gelukt, omdat het bedrijf de door de werknemer voorgestelde ideeën niet wilde doorvoeren.

Rechtszaak

We hebben het bedrijf brieven en aanmaningen gestuurd. Uiteindelijk werd het een rechtszaak. De werkgever haalde volledig bakzeil, de werknemer hoefde niets terug te betalen en kreeg alsnog zijn vakantiedagen uitbetaald. Dat was een belangrijke uitspraak. De rechter zegt hiermee dat onduidelijkheid in een studiekostenbeding voor rekening van de werkgever komt. Ook speelt mee dat er vier jaar zit tussen het einde van de studie en het ontslag. Een werknemer kan niet achteraf met hoge kosten worden geconfronteerd.

Advies

Als je via je werk een opleiding of cursus volgt, verdiep je dan eerst goed in de voorwaarden. Vaak geldt een terugbetalingsregeling, als je een opleiding zelf afbreekt of binnen drie jaar vertrekt. Lees dus eerst de studie-overeenkomst, voordat je een handtekening zet. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Matthijs van de Wetering
Jurist CNV Vakmensen

Lees andere blogs

Matthijs van de Wetering

Matthijs van de Wetering is jurist bij CNV Vakmensen en blogt over zijn werkzaamheden.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid